اطلاعات مطلب
  • بازديدها: 266
  • نويسنده: مدیر
  • تاريخ: 11-10-1348, 04:00
11-10-1348, 04:00

مزاج سردرو تر

دسته بندی: ---

مزاج سرد و تر در طب اسلامی 


مزاج های سرد و تر

مصلح

نوع غذا

دسته غذایی

مغز گردو، آویشن، عسل، نعناع خشک، سبزی های معطر

پنیر

لبنیات

زنیان،نعناع،آویشن،سیر،کاکوتی، زیتون،سیاه دانه، پونه

دوغ و ماست

عسل

خامه

عسل

سرشیر

عسل،گلاب

شیر پاستوریزه

عسل، سکنجبین عسلی

اسفرزه

توت ها و بذر های ملین

عسل

توت فرنگی

نمک،رازیانه،زنیان،مویز، عسل، زیره پوست کندن

خیار بوته ای

صیفی ها

آب عسل،میخک،زیره،نعناع،نمک،روغن زیتون،فلفل،خردل،آبغوره

اقسام کدو

پوست سفید داخل هندوانه , عسل

هندوانه

ادویه های گرم

بامیه

سبزی ها

سبزی ها

کرفس,نعناع,مصطکی

خرفه

خردل,پختن با نمک و شوید روغن کنجد و زیتون , پونه

آویشن , فلفل, زنجبیل,هلیله

قارچ خوراکی

شکر سرخ ,شربت بنفشه , سکنجبین , دارچین, هل

کاسنی

نعناع , کرفس , زیره , مصطکی , سکنجیین , هلیله

کاهو

دارچین , زنجبیل , خردل , زیره , نمک , روغن زیتون , آویشن

فلفل , طبخ با گوشت حیوانات جوان

لوبیا سبز

عسل، پوست کندن،روغن بادام , پونه, مرزه, فلفل, دارچین, آویشن, زیره , گلپر

باقلا تازه

حبوبات

آویشن ، دارچین ، زنجبیل ، فلفل سیاه

نخود سبز

مرزه،روغن بادام،سرکه،گلپر، پختن با گوشت حیوان جوان،روغن کنجدتازه،پونه،زعفران،روغن گاو

عدس

عناب ،کندر، عسل ، زنیان ، زیره ، روغن زیتون

آلو آلوچه

میوه ها

زنجبیل ، انار ترش

انار شیرین

عسل

پرتقال

عسل ، مربای زنجبیل

شفتالو

میوه ها

عسل

لیمو شیرین

عسل

نارنگی

عسل ، مربای زنجبیل

هلو

آب انار ، آب لیمو ، عسل

انواع ماهی

گوشت ها

پختن با دنبه یا کنجد ، آویشن ، عسل ،ادویه های گرم

به دانه

مغزهای گیاهی

عسل

تخم کدو

عسل

تخم هندوانه


اطلاعات مطلب
  • بازديدها: 211
  • نويسنده: مدیر
  • تاريخ: 11-10-1348, 04:00
11-10-1348, 04:00

مزاج سرد و خشک

دسته بندی: ---

مزاج سرد و خشک در طب اسلامی 


مزاج های سرد و خشک

مصلح

نوع غذا

دسته غذایی

انواع فلفل، زیره، سیاه دانه

قراقروط

لبنیات

سیر،نعناع خشک،پونه کوهی

کشک

عسل، مصطکی

بارهنگ

توت ها و بذرهای ملین

عسل

تمشک

عسل، آب انار،انار،اطریفل،صغیر

شاه توت

شربت ها، رازیانه، شکر سرخ

ترشک

سبزی ها

سکنجبین،زرد تخم مرغ با فلفل و نمک،آب مرغ ، دارچین

گشنیز

عسل

ارزن

حبوبات

عسل،پوست کندن،روغن بادام، پونه،مرزه،فلفل،دارچین،آویشن،زیره،گلپر

باقلا خشک

خیساندن در آب نمک،زعفران،زیره سیاه،شوید

برنج

رازیانه،شیرنی های طبیعی،انیسون،روغن های طبیعی

جو

شیرنی های طبیعی،روغن های گیاهی

ذرت

زیره،شوید،سکنجبین ساده

ماش

عسل

آلبالو

میوه ها

میوه ها

انیسون،عسل،عوده هندی

ازگیل

عسل

انار ترش

عسل،بنفشه،شربت انجیر

بالنگ

عناب،بنفشه،لعاب به دانه

تمر هندی

انیسون،عسل،عود هندی

زلزالک

میخک،شکر سرخ و شیرینی های طبیعی

زرشک

عسل

زغال اخته

عسل، شکر شیرین

سنجد

انیسون

غوره

سکنجبین، مصطکی

کُنار

عسل،گلنگبین

گریپ فروت

عسل،گلنگبین

لیمو عمانی

عسل،گلنگبین

نارنج

نمک، فلفل، پیاز، دارچین، زیره، میخک، بادام، خرما

بز

گوشت ها

کباب با روغن زیتون، نمک ،فلفل، دارچین ، مصطکی،شاه زیره

قلوه

گلپر،سرکه ، مرزه، زنجبیل، دارچین

سیرابی

انیسون ، مصطکی ، طبخ با بادمجان

سماق

ادویه

سکنجبین، عسل

بلوط خوراکی

مغزه های گیاهی

سکنجبین، عسل

شاه بلوط

زرشک

شاه دانه

شیرینی های طبیعی، روغن بادام شیرین

سرکه

غذاهای فرآوری شده


اطلاعات مطلب
  • بازديدها: 215
  • نويسنده: مدیر
  • تاريخ: 11-10-1348, 04:00
11-10-1348, 04:00

مزاج گرم و خشک

دسته بندی: ---

مزاج گرم و خشک در طب اسلامی 


مزاج های گرم و خشک

مصلح

نوع غذا

دسته غذایی

مغز گردو، آویشن، عسل، نعناع خشک،سبزی های معطر

پنیر کهنه

لبنیات

سرکه، آب انار، کاسنی، شستن آن با آب نمک

پیاز

ریشه ها

روغن بادام، کره، گشنیز،سکنجین انار ترش، پختن در آب نمک

سیر

آویشن، پونه، انیسیون، دارچین

کلم قمری

روغن بادام، کره، سکنجبین، پختن آن در آب نمک

موسیر

مرزنجوش

تخم ریحان

توت ها و بذرهای ملین

بنفشه، سکنجبین

فرنجمشک

روغن گاوی تازه، سرکه، زیره،گلپر، انار و دانه انار، پختن با گوشت بره

بادمجان

صیفی ها

صمغ عربی، صندل، گلاب

فلفل سبز

خردل، آبغوره، پختن با عدس، شربت بالنگ

برگ چغندر

سبزی ها

سبزی ها

سبزی ها

رب مورد، سرکه

پونه

سرکه،آب انار،کاسنی، شستن آن با آب نمک

پیازچه

عسل، کرفس

ترخون

گشنیز، کاسنی تازه

تره

کاسنی، خرفه، سرکه

تره تیزک (شاهی)

سویق،بادرنجبویه،ترشی های طبیعی، کاسنی

جعفری

صندل، سکنجبین

رازیانه

نیلوفر

ریحان

کاسنی، هلیله زرد

شاه تره

کاسنی

شبدر

سکنجبین،انیسون،کاسنی،برگ خرفه

شنبلیله

آبلیمو، آبغوره، ترشی های طبیعی، سکنجیبن ساده

شوید (شبت)

انیسون

کرفس

سکنجبین، پختن با گوشت حیوان،روغن بادام، خردل

اقسام کلم بستانی

عناب

کنگر آبی

ادویه گرم، سرکه،روغن زیتون

کنگر فرنگی

سرکه ترشی

کنگر وحشی

آب میوه های طبیعی سرد، زعفران

گزنه

عسل، سرکه، سکنجبین

مارچوبه

سرکه

مرزه

کرفس

نعناع

گشنیز، کاسنی تازه

والک

زیره، شوید، سکنجبین ساده

لپه

حبوبات

زیره، شوید، سکنجبین ساده، گلنگبین

نخود

زنجبیل، نمک، مویز، شربت زرشک، روغن زیتون

انبه

میوه ها

عسل، انیسون، مربا نمودن آن با عسل

به

مغز گردو، مغزبادام، سرکه، عسل، شیرینی های طبیعی

زیتون

سماق، گشنیز، مرزه، پختن با روغن بادام یا کنجد، سکنجبین

آهو

گوشت ها

پختن با سرکه، کرفس،پونه،نخود، شوید، تره، دارچین، سکنجبین

اردک

روغن کنجد،روغن بادام ، آب انار، روغن زیتون

بلدرچین

دارچین، فلفل،زنجبیل، پیاز، سکنجیین، گلپر، سیر،زیره

گاو

سرکه،آبغوره، روغن های گیاهی

گوزن

آویشن، زیره، فلفل، گلپر، خواباندن در روغن کنجد بعد کباب کردن

دل

جوشاندن با روغن زیتون، پختن با نمک و شوید، فلفل، سرکه، زیره

شتر

سرکه، روغن

شتر مرغ

سکنجبین

قرقاول

آب انار، آبغوره، سکنجبین ترش، دارچین، هل

گنجشک

پختن با بلغورو سرکه، کاسنی، کرفس، سماق، شوید، تره، نخود

کبوتر

ترشی های طبیعی، سکنجبین

کبک

سرکه، آبغوره، روغن های گیاهی، ادویه های گرم، سکنجبین

خروس

سماق، گشنیز، فلفل، سکنجبین، اطریفل

کباب

سرکه انگو

آویشن

ادویه ها

زعفران، کتیرا، روغن بادام، صمغ عربی

افتیمون

رازیانه،سکنجبین

انیسون

میوه های ترش، سکنجبین

اسپند

سکنجبین

اسطوخودس

صمغ عربی، کندر

بادرنجبویه

انیسون، شیرینی های طبیعی

تخم کافشه

ادویه ها

شیربز، بادیان ، مشک، دارچین، زنجبیل

چای سبز و سیاه

روغن بادام، کاسنی، سرکه،

خردل

کتیرا، مصطکی

دارچین

صندل، سکنجبین

رازیانه

آب لیمو، آب بالنگ

زرد چوبه

انیسون، سکنجبین

زعفران

عسل، روغن بادام

زنجبیل

گشنیز، باقلا

زنیان

عسل

زیره

درسرکه خیساندن

سیاه دانه

روغن گیاهی سرد، عسل

فلفل

خیساندن درسرکه،بوئیدن کافور و یا گلاب، رازیانه

گلپر

ادویه ها

صمغ عربی

میخک

روغن بادام، آویشن، گوشت حیوانات جوان وفربه

نمک

کتیرا

هل

گشنیز، سکنجبین، عسل

اقسام بزرگ

مغزهای گیاهی

مصطکی، عسل، رب های ترش

بادام هندی

عسل ،بادام شیرین

بادام درختی تلخ

مصطکی، عسل،

بادام کوهی

گلاب، سکنجبین، ربهای ترش

بنه (پسته کوهی)

آلو،زرد آلو، انار ترش، سرکه، سکنجبین

پسته

آبغوره، آب انار، سرکه

تخم آفتگردان

عسل،سکنجبین،میوه های ترش

چلغوزه

آب عسل، شکرسرخ، شربت به، سکنجبین

فندق

انار ترش، سکنجبین ، ترشی های طبیعی

گردو

مغزگردو،مغز بادام، سرکه، عسل، شیرینی های طبیعی

روغن زیتون

غذاهای فرآوری شده

کاهو، به ، بادام، شیرتازه دوشیده، ترشی های طبیعی

شکر سرخ یا قهوه ای

سرکه، بادام درختی، سکنجبین، ترشی های طبیعی

شیره خرما

آب انارترش،آبلیمو،آب بالنگ، سرکه، گشنیز

عسل


اطلاعات مطلب
  • بازديدها: 287
  • نويسنده: مدیر
  • تاريخ: 11-10-1348, 04:00
11-10-1348, 04:00

مزاج گرم و تر

دسته بندی: ---

مزاج گرم و تر در طب اسلامی 


مزاج های گرم و تر

مصلح

نوع غذا

دسته های غذایی

عسل ، گلاب

شیر گوسفند تازه

لبنیات

عسل ، شکرسرخ،ادویه های قابضه

کره

مغز گردو،آویشن،عسل ،نعناع خشک ، سبزی های معطر

ماست چکیده

نمک،عسل،زیره خیسانده شده در سرکه

انواع ترب

انواع ریشه ها

انیسیون،ادویه گرم

زردک

فلفل،زیره،سکنجبین،شکر سرخ ، خردل ، سرکه

شلغم

انیسون،ادویه گرم

هویج

سکنجبین ترش،گوارش کمونی(زیره ای)

اقسام توت

توت و بذرهای ملین

عسل

خاکشیر

آب انار ترش، سرکه

خربزه،طالبی

صیفی ها

مصطکی، انیسون

خیار چنبر

نمک،عسل،زیره خیسانده شده در سرکه

تربچه

انواع سبزی ها

سرکه کهنه ، شیرینی های طبیعی

گندم

حبوبات

دارچین، زنجبیل، خردل، زیره، نمک، روغن زیتون، آویشن، فلفل،

پختن با گوشت حیوان جوان

اقسام لوبیا

سکنجبین، شربت بالنگ

انجیر تازه

میوه ها

گردو، آویشن، انیسون، بادام

انجیر خشک

تخم کرفس،غذاهای ترش،سکنجبین

انگور

آب انار، بادام ، سکنجبین، خشخاش،گلاب، سرکه، کاهو

خرما

عسل، انیسون،زنیان،مصطکی،زیره،روغن زیتون

زرد آلو رسیده

دارچین، غذاهای گرم

سیب

عسل، انیسون، زنیان، مصطکی، زیره

قیسی

عسل، دارچین، هل، رازیانه، مربای زنجبیل، کندر، زیره

گلابی شیرین

هل و ملین ها

گیلاس

نمک، مربای زنجبیل، عسل، سکنجبین

موز

سکنجبین، خشخاش، عناب، آب میو های ترش

مویز

گشنیز ، سماق

بوقلمون

گوشت ها

گوشت ها

گشنیز، سماق، مرزه

گوساله

گشیز، سماق، مرزه

گوسفند

گلپر، سرکه، مرزه، زنجبیل، دارچین

پاچه

شاه زیره، خیساندن در سرکه سپس کباب کردن ، دارچین

جگر سفید

ادویه گرم، نمک، دارچین، گشنیز، شاه زیره، سرکه، کباب نمودن

جگر سیاه

طبخ با زیره ویا گشنیز خشک، زیره، خولنجان،مرزه

زبان

نمک، آویشن، دارچین، زیره، ترشی های طبیعی

مغز

آب انار، زیره، دارچین، زیره، ترشی های طبیعی

غاز

آب انار، آبغوره، سکنجبین ترش مزه، دارچین، هل،

سار

ادویه های گرم، سکنجبین

مرغ محلی

سرکه، شربت انار، شاه زیره، نعناع

میگو

صندل سفید

گل گاوزبان

ادویه ها

مصطکی، عسل، ربهای ترش

بادام درختی شیرین

مغز ها ی گیاهی

بنفشه، عسل

تخم خربزه

بنفشه، عسل

تخم طالبی

عسل

کنجد

مصطکی، عسل

بادام زمینی

سرکه، عسل

ارده

غذاهای فرآوری

شده

عسل

روغن بادام تلخ

عسل

روغن کنجد

تخم ریحان

شیره انگور


اطلاعات مطلب
  • بازديدها: 288
  • نويسنده: مدیر
  • تاريخ: 11-10-1348, 04:00
11-10-1348, 04:00

تدابیر ماه ها در طب شیعی و تاثیر آن در درمان

دسته بندی: ---

 
1. ماه آذار 31 روز( 23 اسفند تا 24 فروردین)

ویژگی :فرح بخش و پاک بودن هوای شب و روز، نرم شدن زمین، کاهش بلغم، به هیجان آمدن خون.

تدابیر

1. خوردن غذاهای سبک و لطیف.

2. غالباً خوراک نباید عاری از گوشت و تخم مرغ محلی نیم برشت باشد.

3. پرهیز تا حد امکان از سیر، پیاز، ریحان، پونه و ترشی

4. حجامت و فصد کردن

5. نوشیدن مُسهِل

6. نوشیدن رقیق شده شربت (امام رضا علیه السلام)

 

2.ماه نیسان31روز(25 فروردینتا 23اردیبهشت)

ویژگی : طولانی تر شدن روزها، قویتر شدن مزاجها، حرکت خونها، وزش بادهای شرقی..

تدابیر

1. خوردن کباب و گوشتی که با سرکه بعمل آید و همچنین گوشت شکار.

2. مناسب بودن جماع.

3. مالیدن و ماساژ بدن با روغن در حمام.

4. مناسب نبودن آب بصورت ناشتا خوردن.

5. بوئیدن گلها و سبزیجات.

3. ماهایار ٣١روز(24 اردیبهشتتا ٢٣خرداد)

ویژگی: لطیف و صاف شدن بادها.

تدابیر

1. اجتناب از غذای شور و سنگین مانند کله حیوانات، گوشت گاو، شیر گاو و...

2. اجتناب از افراط در خوردن ماست.

3. اجتناب از حرکت و تقلای زیاد (ورزش کردن) قبل از غذا.

4. مفید بودن حمام رفتن در صبح.

4. ماه حزیران ٣٠روز(٢٤ خرداد تا ٢٢ تیر)

ویژگی: کاهش غلبه بلغم، و افزایش خون و غلبه صفرا.

 

تدابیر

1. اجتناب از فعالیت زیاد و تلاشهای خسته کننده

2. اجتناب از خوردن گوشتهای چربیدار و زیادهروی در خوردن گوشت.

3. اجتناب از بوئیدن مشک و عنبر.

4. نافع بودن خوردن سبزیجات سرد مانند کاسنی ، خرفه و ...

5. نافع بودن میوههای سبز مانند خیار، خیار چنبر و سایر مانند شیر خشت و میوههای آبدار.

6. نافع بودن ترشیجات

7. نافع بودن گوشت بره شش ماهه تا یکساله، بز یکساله، ماهی تازه و پرندگانی مانند مرغ خانگی، طیهو و دراج.

8. نافع بودن شیر گوسفندی که تازه زائیده و گاو.

5. ماهتموز31 روز(23تیر تا22 مرداد)

ویژگی: زیاد شدن گرما، تبخیر شدن و کم شدن آبها.

تدابیر

1. خوردن آب سرد (بخصوص بصورت ناشتا)

2. خوردن مواد سرد و تر.

3. مفید بودن خوردن خوراکیهای آبکی و غذاهای لطیف و زود هضم (مانند ماه حزیران که در ذیل میآید)

4. نافع بودن خوردن سبزیجات سرد مانند کاسنی ، خرفه و ...

5. نافع بودن میوههای سبز مانند خیار، خیار چنبر و میوههایی مانند شیر خشت و میوهها آبدار.

6. نافع بودن ترشیجات

7. نافع بودن گوشت بره شش ماهه تا یکساله، بز یکساله، ماهی تازه و پرندگانی مانند مرغ خانگی، طیهو و دراج.

8. نافع بودن شیر گوسفندی که تازه زائیده و گاو.

9. استفاده کردن از گلها و شکوفه های خنک، مرطوب و خوشبو.

 

6. ماه آب31 روز( 23 مرداد تا22 شهریور)

ویژگی: افزایش بادهای فصلی، افزایش زکام و سرماخوردگی در شب، وزش بادهای شمال.

تدابیر

1. اصلاح مزاج با غذاهای سرد کننده مزاج و غذاهای مرطوب.

2. خوردن غذاهای سبک و زود هضم.

3. خوردن شیر جوشیده و ماست.

4. پرهیز از مجامعت زیاد.

5. کاهش خوردن مسهلات.

6. کاهش ورزش و فعالیت زیاد.

7. بو کردن گلهای سرد مزاج.

 

 

7. ماهایلول 30روز(23 شهریورتا 21مهر)

ویژگی: پاکیزه شدن هوا، غلبه ی سودا بر مزاج ها.

 

تدابیر

1. خوردن مسهل (جهت رفع غلبه سوداء)

2. مفید بودن خوردن غذاهای شیرین.

3. مفید بودن خوردن انواع گوشت معتدل مانند گوشت بزغاله ی یکساله و بره.

4. پرهیز از خوردن گوشت گاو.

5. عدم زیاده روی در مصرف کباب و گوشت سرخ کرده.

6. خوب نبودن استحمام زیاد.

7. استفاده از عطرهای معتدل.

8. پرهیز از خوردن خربزه و خیار و خیار چنبر.

 

 

8. ماهتشرین اول31 روز(22مهر تا22 آبان)

ویژگی: وزیدن بادهای مختلف، بخصوص باد صبا.

تدابیر

1. پرهیز از حجامت و خوردن دارو.

2. مفید بودن جماع.

3. خوردن گوشتهای چربیدار.

4. مفید بودن خوردن میوه پس از خوراک و خوردن انار ترش.

5. خوردن گوشت بصورت متناوب و با حبوبات.

6. کم خوردن آب.

7. مفید بودن ورزش و فعالیتهای جوارح و اعضاء.

 

 

 

9. ماهتشرین دوم30 روز(23آبان تا22 آذر)

ویژگی: قطع شدن باران های فصلی.

تدابیر

1. پرهیز از نوشیدن آب در شب.

2. کاهش حمام و جماع.

3. نوشیدن یک لیوان آب گرم در اول صبح

4. نخوردن کرفس، نعناع و تره تیزک

10. ماه کانوناول 31روز( 23آذر تا23 دی)

ویژگی: وزش بادهای شدید، افزایش سرما.

تدابیر

1. پرهیز از نوشیدن آب در شب.

2. کاهش حمام و جماع.

3. نوشیدن یک لیوان آب گرم در اول صبح.

4. نخوردن کرفس، نعناع و تره تیزک

5. پرهیز از خوراکیهای سرد و مرطوب.

6. پرهیز از حجامت و فصد.

7. استفاده از غذاهای گرم بالقوه و بالفعل.

 

11. ماه کانون دوم31 روز(24 دیتا 24بهمن)

ویژگی: افزایش بلغم (تقویت غلبه بلغم)

تدابیر

1. نوشیدن آب گرم بصورت ناشتا.

2. خوب بودن جماع.

3. خوردن سبزیجات گرم مانند کرفس، تره تیزک، کور، سیر و پیاز کوهی

4. مفید بودن حمام رفتن در اول روز.

5. ماساژ بدن با روغنهای خوشبو.

6. پرهیز از شیرینیجات، ماهی تازه و ماست.

12. ماه شباط28 روز(25بهمن تا22 اسفند)

ویژگی :وزش بادهای مختلف، فراوانی باران، سبز شدن علفها در انتهای ماه، جاری شدن آب در داخل درختان.

تدابیر

1. خوردن پیاز و سیر.

2. خوردن گوشت پرندگان و گوشت شکار.

3. خوردن میوههای خشک شده.

4. مفید بودن جماع.

5. مفید بودن حرکت و فعالیت و ورزش.

6. کم خوردن شیرینیجات.


صفحه قبل صفحه بعد