اطلاعات مطلب
  • بازديدها: 140
  • نويسنده: مدیر
  • تاريخ: 11-10-1348, 04:00
11-10-1348, 04:00

نان و نمک

دسته بندی: ---

نان

نکات و توصیه ها

1 - بدن و برکات زمین، قائم به نان است.

- 2 نان را باید تکریم کرد و ارج نهاد. یعنی، رفتار با نان باید با اکرام باشد، مثلاً زیر قابلمه و ظرف نباید گذاشت. و مصداق مهم اکرام نان، پا نگذاشتن روی آن است.و نعمتی که با کفران نعمت برود دیگر باز نمیگردد.

3 - نان را نباید با چاقو و...برید بلکه باید با دست تکه کرد)مصداق اکرام نان(زیرا، بریدن نان بشدت نهی شده، و توصیه شده است: حتی اگر اجانب خواستند انجام دهند، بشدت مخالفت کنید.

4 - نانی که روی زمین است را باید خورد یا در جای مناسب قرار داد.

- 5دستی که با نان آغشته هست را نباید شست و با دستمال پاک کرد

- 6نان جو بهتر از نان گندم است، و غذای انبیا و نیکان بوده است.

- 7آهن و فولیک اسید موجود در آرد نانواییها موجب بیماری (مخصوصاً ام اس) میگردد.

- 8همانند درندگان که نان را بو میکنند، نباید نان را بو کرد.

- 9اگر بر سر سفره، نان باشد نباید منتظر چیز دیگری بود.

- 10قبل از خوردن گوشت، گرسنگی را با نان برطرف کرده و سپس گوشت خورده شود.

- 11هر نان را به تکه های کوچک تقسیم کنید، زیرا در هر تکهنان برکتیست.

- 12برای تهیه نان نباید ماده ای به آن اضافه کرد، بلکه باید خودش پف کند و ور بیاید.

خواص

- نان خشک)که در تنور خشک شده(هضم کننده و مصلح مرکبات است.

- نان برنجی)که امروزه مرسوم هست (جهت درمان، بایستی بعنوان طعام و وعده غذایی مصرف شود. و خواص فراوانی(در صورت مداومت بر مصرف) برای آن ذکر شده است، از جمله:

- 1بیماری را از بدن خارج میکند.

- 2درمان اسهال)شدید است، (چون حداقل یک شبانه روز در بدن باقی میماند و بزودی خارج نمیشود.

- 3درمان لاغری)و چاق کننده است(

- 4تقویت کننده معده است.

توضیحات مبحث نان

- نان جز غذاهای اساسی پیامبر و اهل بیت علیهم السلام و اکثر مردم جهان بوده و هست. بدنها هم به نان، قائم است.

- خداوند به خاطر این نان، برکات آسمان خود مانند باران و برف و امور دیگر را نازل میکند و به خاطر بی حرمتی نیز برکت را خارج میکند.

- پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله فرمودند »:نان را ارج بدهید و اکرام کنید، زیرا، موجودات و کائناتی که ما بین عرش خدا و زمین هستند، برای به وجود آمدن این نان کار کردهاند، و تمام موجودات در زمین، در تحقق این نان نقش دارند»

- روایت»:چیزی از غذاها در درون و شکم انسان ، صبح تا شب سالم نمیماند به جز نان برنجی«

- یکی از خواص نان برنجی این است که زیاد در شکم مکث میکند و میماند، و زود خارج نمیشود.

- روایت از امام رضا علیه السلام»:برای کسی که لاغر است و مبتلا به سل است،چیزی بهتر از نان برنجی نیست مسلول یعنی لاغر، به کسی که خیلی لاغر شده مسلول گویند.بیماری سل چون بدن را لاغر میکند، سل میگویند.

نمک

انواع

-1 بهترین نمک، نمک دریاست).درمان 70 الی 360 بیماری(

- نمک دریاچه قم، از مطلوبترین نمکهاست.

- نمک دریاچه ارومیه و نجف نیز مفید هستند.

-2 سنگ نمک یا نمک معدنی در درجه دوم هستند.

نکات

نکته1: نمک تصفیهشده)یددار شیمیایی،(مضر است.

نکته2: نمک طبیعی از نظر ظاهر، دارای؛ دانههای ریز و درشت و زبر و کمی چسبندگی و رنگ کدرو گاهی کمی سفید است.

نکته3: مقدار استفاده جهت خوراکی سه لقمه با کمی نمک است و حتی خوردن نان و نمک هم جایز است مانند) :خوراک حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام (

فواید و خواص نمک

- 1آماده سازی بدن برای پذیرش غذا بوسیله استفاده از نمک برای شروع غذا بدلیل تندی با تحریک ترشحات مانند بزاق

2 - موثر در درمان جنون بوسیله خوردن نمک در اول و پایان غذا.

3 - درمان خونریزی، زخم چرکی و گسترش یافته - جهت پانسمان زخم- پر کردن زخم با ترکیب روغن زیتون و نمک.

- 4درمان پف زیر چشم)اگر علت آن مشکل در تیروئید باشد که باعث چاقی کل بدن میشود(.

5 - موثر در درمان کمکاری یا پرکاری تیروئید بوسیله استفاده از نمک دریا و سنگ نمک بجای نمک ید دار.

- 6درمان پلیپ رحم)گوشت اضافی در رحم (به طریقه نشستن در آب نمک دریا.

- 7درمان پلیپ بینی بوسیله غرغره کردن آب و نمک یا استفاده از قسط و نمک.

- 8درمان گواتر کم کار بوسیله مصرف نمک دریا.

- 9درمان گرفتگی قلب و باز کردن رگهای بسته بوسیله مصرف آویشن و نمک.

- 10رفع زردی دندان بوسیله مسواک زدن با چوب اراک و نمک دریا.

- 11درمان کیست و عفونت لثه بوسیله غرغره کردن نمک.

- 12درمان سستی لثه)جهت تقویت لثه( بوسیله مزمزه کردن آب نمک اندرانی(سنگ نمک) و مالیدن نمک به لثه و دندان) اگر نمک اندرانی با کف دریا همراه باشد دندان را سفید هم میکند. (

- 13درمان گل مژه ) شبیه ورم چشم(بوسیله مالیدن نمک.

- 14موثر در درمان غلبه بلغم بوسیله استفاده از مخلوط آویشن و نمک.

- 15موثر در درمانعمومی مسمومیتها)مسمومیت غذایی، مسمومیت با زهر، مارگزدگی و عقربگزیدگی، مسمومیت داخلی براثر کمکاری و اختلال کلیه یا طحال و(...بوسیله مالیدن نمک دریا بر محل)یا مخلوط کردن نمک دریا با آب و خواندن سوره حمد و معوذتین بر آب و خوردن یک جرعه سپس مالیدن نمک بر محل؛ مثلاً در عقرب گزیدگی(.

- 16زیاد کردن آب منی و پشت)تقویت قوه جنسی (وسیله استفاده از ترکیب مرزه و نمک و آویشن.

توضیحات

اینکه امروزه تأکید میشود نمک خورده نشود از طرفی درست است، زیرا نمک تصفیهشده خاصیتی ندارد بلکه ضرر هم دارد ولی در مورد نمکهای طبیعی مانند نمک دریا، درست نیست زیرا این نمک مفید است و برای فشارخون ضرر ندارد.نمک تصفیهی صنعتی، موجبِ فشارخون، و افراط در آن پوکی استخوان، بیماری معده و بیماری کلیه را به عمل میآورد.ید شیمیایی داخل نمکهای صنعتی، سرطان زاست و اختلالات عصبی میآورد.بیماری تیروئید این نکته را مشخص میکند که نمک تصفیهشدهی یددار نتوانسته مشکل کمبود ید را برطرف کند.در زمان پیامبر این نمک نبوده که بخواهیم طبق روایات این نمک را رد کنیم ولی نمک تصفیه شده فقط کلر و سدیم دارد، همچنین ید هم به آن میزنند ریسک آن را بالا میبرد، در حالیکه نمک دریا علاوه بر ید، و سدیم، و کلر، دارای؛ کلسیم، منیزیم و منگنز نیز هست که سبب پیشگیری از بیماریهای مختلف میشود.

- آلودگی دریا به قدری نیست که نمک را آلوده کند، بعلاوه خود نمک آلودگی را برطرف میکند.

- نمکی که در روایات توصیه شده، همان نمک دریاست(الملح الجریش)

- پیامبر صلی الله علیه و آله میفرمایند» :بر شما باد خوردن نمک، زیرا درمان هفتاد بیماری است که کمترین آن جذام و برص و جنون است «

- پیامبر صلی الله علیه و آله میفرمایند» :سه لقمه با نمک قبل از غذا، هفتاد و دو نوع بلا را از بنیآدم برطرف میکند«.

- امام صادق علیه السلام میفرمایند»:بر شما باد این دو سفید، نان و نمک، زیرا در نمک ایمنی از جذام و پیسی و جنون است «

- رسول خدا صلی الله علیه وآله و سلم »: پنج چیز است که منع آنها از دیگران حلال نیست: آب، نمک، مرتع، آتش، و دانش «
اطلاعات مطلب
  • بازديدها: 239
  • نويسنده: مدیر
  • تاريخ: 11-10-1348, 04:00
11-10-1348, 04:00

ملین‌ها در طب شیعی

دسته بندی: ---

 

ملینهادر طب شیعی

- 1 سنای مکی که در روایات درمان همه بیماریها بجز مرگ معرفی شده است و اصلیترین ملین هست و اگر افراد از ملین دیگری استفاده میکردند پیامبر، سنا را بجای آن معرفی میکردند .البته مصرف هر روز آن باعث یبوست میشود و توصیه میشود یکبار یا نهایتاً هر سه الی چهار روز یکبار استفاده شود.

در روایات موارد زیر نیز بعنوان ملین معرفی شدهاند هر چند اصلیترین ملین همان سناست:

2 - سقمونیا که مصرف زیاد آن سبب مسمومیت میشود.

- 3هلیله سیاه

- 4 بسفایج

- 5فلوس

- 6اسفرزه

- 7آلو

- 8زیتون و روغنزیتون

- 9افتیمون


اطلاعات مطلب
  • بازديدها: 298
  • نويسنده: مدیر
  • تاريخ: 11-10-1348, 04:00
11-10-1348, 04:00

سویق و انواع آن ، فواید و روش تهیه سویق

دسته بندی: ---

 

سویق

- سویق عبارت است از تفت دادن آرد برخی حبوبات و در حالت کلی منظور از سویق، سویق گندم و جو هست و در باقی سویقها قید آن نیز میآید.

روش تهیه سویق گندم و جو:

- 1 گندم و جو را شسته و در آفتاب خشک شود.

- 2ابتدا گندم یا جو را آسیاب و الک کرده تا سبوس آن جدا شود.

- 3آرد بمدتنیم الی یک ساعت و به آرامی و سبوس جداگانه و بمدت 20 الی 30 دقیقه تف داده شود.

- 4سبوس را دوباره آسیاب میکنیم)تا شبیه آرد، نرم شود(

- 5سبوس و آرد را با همدیگر مخلوط کرده و استفاده میکنیم.

طریقه تهیه سویق حبوبات

- حبوبات را ابتدا بدون هیچ ماده افزودنی تف داده تا کاملاً برشته شود سپس آن را آسیاب کرده و آرد میکنند.

نکاتی در تهیه سبوس

- 1روش اهل تسنن تف دادن دانه گندم یا جو قبل از آسیاب کردن است که مردود میباشد چون باعث سوختن سبوس و تف نخوردن گندم میشود.

- 2در صورت تف دادن همزمان آرد گندم و سبوس نیز سبوس میسوزد.

- 3سبوس حاوی اقسام ویتأمین دی میباشد که در سویق مقدار آن باید حداقل 50 درصد باشد.

- 4سبوس بدون تف دادن جذب نمیشود.

- 5عدم استفاده از سبوس باعث بیماری است که منجر به مرگ میشود.

- 6در صورت تهیه اصولی، موقع خوردن احساس گرما میشود(حتی اگر در یخچال و فریزر باشد)

- 7سمنو در صورتی که از شکر خوب استفاده شود مانند سویق است.

- 8آرد و سبوس باید به مقدار زیاد آسیاب شوند تا نرم گردند.

طریقه شستن سویق

ابتدا روی سویق آب ریخته و مخلوط کنند و بگذارند تا تهنشین شود. سپس آب آن را خالی کنند و آن را در پارچهای بریزند و آب آن را جدا کنند.

نکته 1: سه یا هفت مرتبه این کار را انجام دهند.

نکته2: این کار نشاسته را از سویق جدا میکند و آنچه باقی میماند مواد مفید مخصوصاً ویتأمینهای ب است.

نحوهی مصرف:

- 1 بصورت عمومی، در ناشتا دو قاشق غذاخوری بصورت خشک (بیشتر هم میشود مصرف کرد) مگر در مواردی که روش آن آمده است.

- 2برای نوزاد به مقدار کم با شیر یا آب یا شکر سرخ مخلوط شود.به نوزاد از روز اول تولد میتوان سویق داد بمیزان کم مثل سرلاک و ...

- 3بصورت مخلوط با روغن زیتون نیز استفاده میشود.بدین صورت که:روغن زیتون را با سویق مخلوط کرده و استفاده شود) تف داده نشود (.

- 4با خرما، شیر و عسل نیز میتوان استفاده کرد.با عسل و روغن بصورت حلوا نیز درست میشود.

- 5مصرف حداقل دو تا چهار هفته قبل از بارداری و بعد از آن) جهت جلوگیری از ناقص الخلقه بودن و ضعف بچه بسیار مفید است (زیرا سویق، درمان تمام معلولیتهای زمان بارداری است.

- 7بهمراه سماق و شکر سرخ بنابر ذائقه میتوان استفاده کرد.مصرف با شکر سرخ برای مردان مضر و سبب ضعف قوه جنسی میشود ولی برای کودکان مفید است.

و بهترین و تأثیرگذارترین روش مصرف سویق بصورت ناشتا و خشک و بمیزان حداقل دو کف معادل سه قاشق است)اگر با آب خورده شود خواص آن کم میگردد( افراد بیمار و تب دار باید بعنوان غذا از سویق استفاده کنند.

خواص سویق گندم و جو

) - 1رفع عطش زیاد اگر نم زده شود و به آن شکر اضافه شود(

- 2مقوی و انرژی دهنده)سویق جو (

- 3چاق کننده)سویق گندم (

- 4تقویت کننده و استحکام دهنده استخوان)در شکستگی و رشد استخوان و مغز آن(

) - 5تقویت ساق پا(مفید برای ورزشکاران؛ ولی بایستی هفت بار شسته شود.

- 6پیشگیری و درمان پوکی استخوان) بهمراه هسته سنجد(؛ ولی بایستی هفت بار شسته شود.

- 7رویاندن گوشت؛ مخصوصاً اگر بهمراه روغن زیتون مصرف شود.

- 8تقویت کننده بدن، و رفع ضعف بعد از سه روز استفادهی سویق جو، افزایش نیروی شانهها در صورت استفاده بمدت چهل روز

- 9استخوان ساز؛ و جایگزین بلاشک قرص استخوان ساز غربی که از مردار بدست میآید.و بهترین دارو برای افراد معلول و فلج

- 10تقویت کننده کودکان، که باید بهمراه شکر خوب داده شود.و باید دانست:سویق بهمراه شکر سرخ برای مردان مضر است و باعث کاهش قوه باه میگردد.

) - 11افزایش قوه جنسی(موجب افزایش جماع،)بهمراه روغن زیتون(

- 12نازک کردن و زیباکردن پوست صورت)بهمراه روغن زیتون(

- 13مصلح غذایی کلهپاچه و مغز حیوانات؛ که باید بعد از خوردن کلهپاچه استفاده شود.

- 14غذای کامل و سیر کردن فرد گرسنه.

- 15هضم کردن غذای فرد سیر.

- 16درمان برسام)ورم پرده حجاب حاجز(

- 17مناسب بعنوان غذای بیمار؛ و در روایات شفا لقب گرفته است.

- 18دفع کننده هفتاد بلا.

- 19درمان تب؛ ولی سه یا هفت بار شسته شود.

- 20بهترین دارو برای معلولین و فلجها.

- 21جایگزین اسید فولیک و قرص آهن، و درمان کمخونی.

- 22افزایش شیردهی بانوان.

- 23درمان تکرر ادرار) ناشی از گرما(

- 24درمان چربی و فشار خون.

- 25درمان کلیه بیماریهای دستگاه گوارش مانند ترش کردن معده، بیماریهای معده و روده.

- 26جوان نگه داشتن روده بزرگ.

- 27جلوگیری از پیری.

- 28پیشگیری از بسیاری از بیماریها.

- 29درمان غلبه صفرا(صفرا را از بدن خارج میکند)

- 30درمان غلبه بلغم و سودا (بلغم و سودا را از معده جدا میکند)

- 31کنترل قند افراد دیابتی (سویق جو)

- 32ترکیب سویق جو و گندم تقویت کننده و چاق) کننده مناسب برا کودکان و افراد ضعیف و لاغر(

- 33درمان خستگی زودرس

نکات

- 1کاربرد در علم ارتوپدی استخوان و مفاصل جهت زانو، گردن، کمر درد مخصوصاً در سنین بالا.

- 2سویق سفارش جبرئیل بر پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله است.

- 3بهترین سحری است در روایت، خرما و سویق با هم ذکر شده است.

- 4توصیه به همراه بودن در سفر.

- 5توصیه اکید به دادن سویق به کودکان) سبب رویاندن گوشت و استحکام استخوان میشود(

- 6زن و مرد چند روز قبل از همبستری بهتر است سویق بخورند.

سویق گندم

- چاق کننده و بسیار مناسب کودکان، زنان باردار و

- مقوی

- افزایش دهنده نیروی جنسی

- درمان زوذ انزالی

- درمان سستی کمر، برای درمان تقویت جنسی و افزایش قوه باه بایستی بهمراه روغن زیتون مصرف شود،) سه قاشق سویق و یک قاشق روغن زیتون(

سویق جو

- تقویت کننده.

- یکی از درمانهای دیابت

- کاهش دهنده قند، در صورت مصرف با هر وعده غذایی بمیزان دو قاشق غذاخوری در مدت کوتاهی باعث قطع انسولین میشود

- کم بودن نشاسته و کربوهیدرات نسبت به گندم.

- برطرف کننده برسام

- لاغر کننده در صورتیکه بصورت خشک بجای وعده صبحانه خورده شود بدون ایجاد ضعف

در صورت شستن سویق جو:

- قوت را در پاها نازل میکند.

- مخصوص افراد دیابتی

سویق سیب

- درمان خون دماغ.

- قطع کننده تب

- درمان مسمومیت و دفع انواع سموم بدن مانند مواد مخدر باقی مانده در بدن

- درمان عقرب گزیدگی و مار گزیدگی

- درمان انواع زهرها

روش تهیه:سیب را ورقه ورقه و خشک شود و بعد از آسیاب، بدون روغن تف داده شود.

سویق برنج

نکته: روش تهیه مانند سویق گندم و جو همراه سبوس میباشد

- درمان اسهال

- گشاد کننده رودهها

-بهترین چاق کننده برای کسانی که بعلت بیماری لاغر شدهاند

سویق سنجد

تف داده پودر سنجد کامل بهمراه هسته

- رشد و تحکیم بدن بویژه استخوان ساز

- افزایش دهندهی شیر مادر

- مقوی

- موثر در رشد و تحکیم بدن

سویق نخود: برطرف کنندهی مشکلات و ضعف کمر-تقویت عمومی.

سویق کامل : سویقی که شامل تمام سویقهاست که تمام خواص سویقها را دارد.

سویق کودک : همان سویق کامل است با این تفاوت که ذرات آن ریزتر و قابل انحلال در شیر است.

سویق گاورس، سویق کنار، سویق دانه انار، سویق کدوتنبل و...

هشدار

نان، حلوا، حلیم، همگی حرارت دادن گندم هستند با افزونههایی متفاوت، و در روایات معصومین علیهم السلام برای هر کدام از اینها خواص معجزه آسایی ذکر شده است!هر چند با دستکاری بدون اجازه بشر، هر یک از اینها تبدیل به یک سم مهلک شده است! یعنی نان بدون سبوس، حلوا با شکر سفید چغندر، حلیم با آرد سفید، و گوشت مرغ ماشینی، و سویق با نام قاووت، با آرد تصفیه شده و افزودن شکر سفید، خواص معجزه آسای خود را از دست داده و به دیگر دشمنان سلامتی انسان پیوستهاند.

توضیحات مبحث سویق

سویق؛ بهترین سحری:

- امیر المؤمنین علیه السلام میفرمایند »بهترین سحرى سویق و خرما است «

سویق؛ غذای پر برکت:

- امام باقر علیه‏ السلام میفرمایند»: سویق، چه قدر پُربركت است!اگر انسان در حالى كه سیر است، آنرا بخورد، غذا را گوارش مى‌‏دهد و اگر در حالى كه گرسنه است، بخورد، او را سیر مى‌‌سازد«

سویق؛ غذای مسافرتی:

- امام باقر علیه‏ السلام میفرمایند»: سویق، چه نیكو توشه‏اى در سفر و در حضر است «!.

سویق موجب رویش گوشت و استحکام استخوان:

- امام صادق علیه‏ السلام میفرمایند»: سویق، گوشت مى‌‌رویاند و استخوان را استحكام مىبخشد«.

سویق غذای کودک:

- امام صادق علیه‏ السلام میفرمایند »:به كودكانتان درخردسالیشان سویق بدهید؛ چرا كه گوشت مى‌‌رویاند و استخوان را استحكام مى‏بخشد«

سویق درمان کودکان نارس:

- المحاسن ـ عَیثَمه، بر امام صادق علیه‏ السلام وارد شد.امام صادق علیه‏ السلام به او فرمود: «چرا مىبینم تن فرزندت، نحیف است؟. گفت: او بیمار است .امام علیه‏ السلام به او فرمود:به او سویق بخوران؛ چرا كه گوشت مى‌‌رویاند و استخوان را استحكام مى‏بخشد»

چله سویق:

- الکافی؛ امام صادق علیه‏ السلام میفرمایند »:هركس چهل روزْ سویق بخورد، بازوانش پُرتوان مى شود

سویق لطیف کننده پوست و توانمندساز قدرت جنسی:

- الکافی؛ امام صادق علیه‏ السلام میفرماید»:خوردن سویق با روغن زیتون، گوشت مى‌‌رویاند، استخوان را استحكام مىبخشد، پوست را نازك مى‌‌كند و بر توان جنسى مى‌‏‌افزاید«

سویق درمان تب:

- الکافی؛ امام صادق علیه‏ السلام میفرماید»:درون تبدار را از سویق شسته، پُر كنید.سه بار در آب شسته شود آن‏گاه به او خورانده شود«

- مکارم الاخلاق؛ حضرت زين العابدين علیه السلام میفرماید»:شكم تبدار را با سويق و عسل سه بار پر كنيد و از اين ظرف به آن ظرف بريزيد و به كسى كه تب دارد بخورانيد، كه تب داغ را مى‌‌‏برد و به وحى عمل كرده‌‏ايد«

سویق دوری از۷۰ گونه بلا:

- امام صادق علیه‏ السلام میفرماید»:سویق، تلخه را از تن، و بلغم را از معده، كاملاً جدا مى‌‌كند و هفتاد گونه بلا را دور مى‌‏سازد«

سویق درمان برص:

- المحاسن؛ عن أبي عبد الله علیه‏ السلام میفرماید»:سویق خشك، سفيده)پيسى یا سفيده چشم( را ببرد

- مکارم الاخلاق؛ امام كاظم علیه‏ السلام میفرماید: »سویق خشك و آبگوشت گاو، پیسى را از میان مىبرند

سویق درمان عطش:

- ابو هاشم جعفرى»: در محضر امام رضا علیه‏ السلام بودم.به سختى تشنه شدم؛ امّا از هیبت ایشان ترسیدم كه در مجلس ایشان، آب بطلبم.امام علیه ‏السلام خود، آبى طلبید و جرعه‏اى از آن نوشید و سپس فرمود: اى ابوهاشم!بنوش؛ چرا كه سرد و خوب است. نوشیدم. سپس دیگر بار، تشنه شدم.امام علیه‏ السلام به خدمتگزارْ نگریست و فرمود: نوشابه‏اى از آب و مقدارى سویق و شكر برایش بیاور.آن‏گاه فرمود:سویق را مرطوب كن و قدرى شكر رویش بپاش، پس از آن، به من فرمود:اى ابوهاشم! بنوش؛ چرا كه عطش را از میان مى‌‌‏برد

سویق درمان برسام التهاب پرده دیافراگم

- الكافى؛ به نقل از سیف تمّار:یكى ازهمراهانم در مكّه به بیمارى بَرسام، مبتلا شد.من به حضور امام صادق علیه‏ السلام رفتم و او را آگاهاندم. به من فرمود »:سویق جو به او بخوران؛ چرا كه به خواست خداوند، بهبود خواهد یافت. آن، غذایى در درون تن بیمار است. ما جز دو روز)یا دو بار(به او سویق ندادیم، مگر این كه همراه ما، بهبود یافت

سویق درمان ضعف معده:

- الكافى؛ امام صادق علیه‏ السلام فرمود »:سویق عدس، تشنگى را از میان مى‌‏برد، معده را تقویت مى‌‏كند، درمان هفتاد درد در آن است، صفرا را خاموش مى‌‏كند و درون را سردى مى‌‏بخشد.ایشان، چون سفر مى‌‏كرد، از این سویق، جدایى نداشت

سویق درمان غلبه خون:

- امام صادق علیه‏ السلام چون در كسى از خدمت گزارانش خون به جوش مى‌‏آمد، به وى مى‌‏ فرمود»:از سویق عدس بخور؛ چرا كه جوش‏آمدگىِ خون را فرو مى‌‏نشاند و حرارت را خاموش مى‌‏كند«

سویق درمان اسهال:

- بحار الانوار؛ از ابن كثير است كه اسهال گرفتم و امام ششم علیه‏ السلام فرمود »:سویق گاورس با آب زيره بخورم و خوردم و شكمم بند آمد و خوب شدم«

سویق درمان درد شکم:

- السرائر؛»روایت شده كه یكى از اصحاب امام صادق علیه‏ السلام، از شكم‏ رَوى‏اش نزد ایشان اظهار ناراحتى كرد.امام علیه‏ السلام به او فرمود كه قدرى سویق برنج برگیرد و بیاشامد.او این كار را انجام داد و بهبود یافت

سویق درمان مسمومیت:

- امام صادق علیه‏ السلام میفرمایند»: براى مسمومیّت، دارویى سودمندتر از سویق سیب، سراغ ندارم«

- الكافى »:ایشان، چون كسى از اهل خانه را مار یا كژدم مى‌‏گزید، مى‌‏گفت:به او سویق سیب بخورانید»

سویق درمان وَضَح برص

- مرآة العقول؛ عن أبي إبراهيم علیه السلام قال »:السَّوِيقُ وَ مَرَقُ لَحْمِ الْبَقَرِ يَذْهَبَانِ‏ بِالْوَضَحِ‏». یعنی؛ امام کاظم علیه السلام در مورد سویق چنین فرمودند: «سویق، و آبگوشت با گوشت گاو، برص را از بین می برند

سویق درمان خون دماغ:

- الكافى؛ به نقل از ابن بُكَیر» :سالى در مدینه به خون ‏دماغ مبتلا شدم، یارانمان از امام صادق علیه‏ السلام درباره چیزى كه مانع خونریزى بینى شود، پرسیدند. به آنان فرمود:به او سویق سیب بدهید.آنان به من از این سویق خوراندند و خونریزى بینى‏ام قطع شد «

سویق درمان خونریزی زنان:

- الكافى؛ از على بن مهزيار كه كنيزش دچار خونريزى حيض شد و بند نيامد تا نزديك مرگ رسيد و ابى جعفر عليه السلام به او فرمود»:سویق عدس بخورد و خورد و خون ریزی متوقف شد«.

سویق درمان اخلاط:

- امام صادق علیه‏ السلام میفرماید »:خوردنِ سه كف دست، سویق خشك در حالت ناشتا، بلغم و تلخه را خشك مى‌‏كند، تا جایى كه تقریباً چیزى را از آن بر جاى نمى‌‏گذارد«

- امام صادق علیه‏ السلام میفرمایند »:سویق خشك، چون ناشتا خورده شود، حرارت را خاموش مى‌‌كند و تلخه را فرو مى‌‏‌نشاند؛ امّا چون به روغنْ درآمیخته و خورده شود، این اثر را ندارد

- الكافى؛ به نقل از ابراهیم بن بسطام، از یكى از مردمان مَرْو»:امام رضا علیه‏ السلام در روزگارى كه در میان ما بود، كسى را نزدمان فرستاد و سویق خواست. ما براى ایشان مقدارى سویقِ مرطوب فرستادیم. امام علیه‏ السلام، آن را برگرداند و برایم پیغام فرستاد كه:سویق، چون خشك باشد و ناشتا خورده شود، حرارت را خاموش مى‌‏كند و تلخه را فرو مى‌‏نشاند؛ امّا چون تَر شود، این اثر را ندارد

- مكارم الأخلاق؛ به نقل از على بن سليمان»:نزد امام رضا عليه‏ السلام كلّه پاچه خورديم. پس سويق خواست. گفتم: من سير شده‏ام.فرمود: اندكى از سويق، كلّه پاچه را هضم مى‌‏كند و دواى آن است

سویق درمان پوکی استخوان:

- الکافی؛ حضرت رضا علیه السلام فرمود»: سويق اگر شسته شود و هفت بار ظرف به ظرف شود تب را مى‌برد و ساق پا را نيرومند مي‌سازد

*سویق؛ سفارش وحی »: سویق، به سفارش وحی درست شده است. «


اطلاعات مطلب
  • بازديدها: 549
  • نويسنده: مدیر
  • تاريخ: 11-10-1348, 04:00
11-10-1348, 04:00

انواع سرکه

دسته بندی: ---

 

سرکه خمری

خوردن سرکه)عموماً، چه با نان و...) توصیه و مدح شده، و غذایی نافع و پربرکت است.سرکه غذای معروف پیامبران علیهم السلام، میباشد و آن را با روغن زیتون مصرف میکردهاند. پیامبر صلی الله علیه و آله آن را بهترین خورشت)یعنی چیزی که نان را در آن فروبرده و میخورند(، دانستهاند و در مقام تشویق فرمودهاند »:اهل خانهای که در آن سرکه و روغن زیتون است، فقیر نمیشوند» شروع غذا با سرکه، همانند نمک مفید و توصیه شده است.

خواص

. 1درمان) مرّه غلبه صفراء و سوداء (میباشد.مرّه باز است و سرکه اسید، که سرکه باعث رفع آن میشود.

. 2قلب را زنده و روشن میکند.البته، شاید روشن کردن قلب باطنی منظور باشد.

. 3ذهن و درک را تقویت و عقل را افزایش میدهد.

. 4شهوت منفی و میل به زنا را مهار میکند و اثری بر شهوت جنسی حلال و عاقلانه ندارد. واین خاصیت زمانی است که بعنوان غذا)خورشت(مصرف شود.

. 5کل دهان و لثه را تقویت میکند.

. 6درمان لقی دندان میباشد.

. 7انگل و کرمهای بدن و شکم را میکشد.

توضیحات

-روایت از امام رضا علیه السلام»:در سفرهای که نمک و سرکه بود، و غذا را با سرکه شروع کردند و فرمودند:نمک مثل سرکه است و سرکه ذهن را تقویت میکند و عقل را زیاد میکند«

- روایت از امام صادق علیه السلام»: امیر المؤمنین علیه السلام، در غذا خوردن، شبیهترین مردم به پیامبر صلی الله علیه و آله بود،ایشان نان و سرکه و روغن زیتون میخورد و مردم نان و گوشت میخوردند).نشانه برتریاین غذا بر گوشت«(

-عجلان روایت میکند که :بعد از پاسی از شب با امام صادق علیه السلام میخواستیم شام بخوریمایشان سرکه و روغن زیتون و مقداری گوشت آوردند پس گوشت را به من داد تا بخورم وایشان سرکه و روغن زیتون را خوردند و از گوشت نخوردند و فرمودند:‌ این غذای ما و غذای انبیا علیهم السلام است«

-روایت از پیامبر صلی الله علیه و آله »:خدا و فرشتگانش بر سفرهای که روی آن نمک و سرکه است صلوات میفرستند. «

-حضرت علی علیه السلام میفرمایند»:بهترین خورشت سرکه است.چقدر خوب استاین خورشت، مرّه را میشکند و قلب را زنده میکند

-ازاین روایت استنتاج میشود که شاید سرکه به دلیل مهار کردن صفراء و سوداء)مرّه( سبب زنده شدن قلب میشود.

روش تهیه:

. 1ابتدا انگور را شسته و صبر کنید تا خشک شود، زیرا آب سبب کپک زدن آن میشود.

. 2سپس آب انگور را گرفته و در ظرفی بریزید و درب آن را ببندید.و میتوانید خود انگور را در

ظرف بریزید و در نهایت آن را صاف کنید.

. 3در زمستان شش روز و در تابستان سه روز طول میکشد که انقلاب اول رخ داده و تفالههای آن بالا بیاید.

. 4پس از ده روز) پس از رخ دادن انقلاب اول(، که تبدیل به خمر شد، درب ظرف را باز کنید تا پشه یا مگس سرکه که کوچک و قرمز رنگ هستند وارد آن شود)این کار یک تا دو هفته زمان میبرد (این حشره سبب میشود آب انگور و مواد شروع به کپک زدن و پف کردن کند سپس تبدیل به سرکه شوند و تفالههای آن پایین رفته و انقلاب دوم رخ دهد. ‌این فرآیند نود روز زمان میبرد.

نکته: درب ظرف را نباید بصورت کامل باز کرد چون سبب تبخیر زیاد سرکه میشود بلکهایجاد روزنه کفایت میکند تا اصطلاحاً سرکه نفس)بکشد میتوان تا آمدن پشهها درب آن را باز بگذارید سپس درب آن را بگذارید و در حد روزنه باز باشد. (

. 5روش دیگری برای تهیه سرکه بهاین شکل است که ابتدا آب انگور را بگیرید و آن را بجوشانید.وقتی آب انگور جوشانده شود تبدیل به خمر میشود و تفالههای آن بالا میآید)انقلاب اول. (سپس به مدت نود روز آن را کنار بگذارید، خود به خود تبدیل به سرکه میشود و تفالههای آن پایین میرود)انقلاب دوم(

. 6روش دیگراین است که بعد از ده روز)پس از انقلاب اول ( به آن سرکه کهنه اضافه کنید پس از چهل روز تبدیل به سرکه میشود ولی آنچه در روایات توصیهشده تهیه سرکه با باز گذاشتن ظرف و ورود مگس سرکه از راه طبیعی آن و بدون اضافه کردن سرکه است.

تهیه سرکه خرما

- برای تهیه سرکه از خرما باید بقدری آب به آن اضافه کنیم تا جایی که آب روی خرما بیاید؛ پس از چهل روز آن را صاف کنید و تا نود روز بماند.

تهیه سرکه عسل

- عسل به خودی خود دارای موادی است که از فاسد شدن آن جلوگیری میکند و برای تهیه سرکه از آن بایستی آن را بوسیله آب رقیق کرد تا آن مواد اثر خود را از دست بدهند بهاین صورت که در شرایط مناسب دو برابر مقدار عسل به آن آب اضافه کنید. عسل دقیقاً بعد از نود روز تبدیل به سرکه میشود و دردسرهای خاص باقی مواد از قبیل صاف کردن و... را ندارد و مشکلی که در بقیه مواد هست که باید اصطلاحاً روش تهیه باید بدست فرد تهیه کننده بیاید را ندارد.

نکات

. 1سرکه خمر به سرکهای میگویند که در فرآیند تبدیلشدن به سرکه ابتدا تبدیل به خمر میشود)انقلاب اول(پس تبدیل به سرکه میشود)انقلاب دوم (تبدیل مستقیم آب انگور به سرکه مانند نفعی ندارد.

. 2در روایات شش ماده ذکر شدهاند که تبدیل به خمر شده و سپس تبدیل به سرکه میشوند:انگور، خرما، جو، عسل، انجیر و نیشکر .

. 3شاید سرکهای که ابتدا خمر بوده سپس بوسیله نمک یا سرکه کهنه، فوراً تبدیل به سرکه شود هم خوب باشد، ولی بهتر است اجازه داده شود که خودش تبدیل به سرکه شود و هیچ چیزی به آن اضافه نشود، و شاید مضر باشد، چون روایت میفرماید:سرکه خمری را بخورید که خودش فاسد شده نه آنکه خودتان آنرا فاسد کردهاید.

. 4بهتر است زمان مناسبی جهت تهیه سرکه انتخاب کنید مثلاً شب یا روز نیمه شعبان، شب ابتدای ماه رمضان و...

. 5ظرفی که میخواهید در آن سرکه درست کنید حتی المقدور شیشهای باشد چون سرکه بسیار اسیدی است و در صورت استفاده از ظرف آهنی و... سبب حل شدن آن در سرکه شده و مضر است.

. 6برای تهیه سرکه حوصله بخرج دهید زیرا مدت زمان تهیه آن حداقل3 ماه است که مدتی طولانی است و حتی امکان دارد تا یک سال هم طول بکشد!

. 7ظرفی که میخواهید برای تهیه سرکه اختصاص دهید سعی کنید بیشتر از مقدار سرکه ظرفیت داشته باشد چون نوعاً سرکه در ظرفهای کوچک اولا فضای پف کردن ندارد و دیگراین که تجربه نشان داده ظرف بزرگ و مقدار زیاد بهتر می رسد و کمتر خراب میشود.

. 8هر چه انگور و مواد دیگر شیرینتر باشند سرکه حاصله بهتر و ترشتر میشود.

. 9در طب اسلامیسرکهای توصیه میشود که ابتدا تبدیل به خمر شده و سپس سرکه گردد واین خاصیت در سرکه سیب، که در طب سنتی توصیه میشود، وجود ندارد، و سرکه خمری منحصر در موارد ششگانه مذکور است.

- 10طب سنتی سرکه را برای قلب مضر میداند در حالیکه مضرات سرکه و اثرات مخرب و بد آن مربوط به سرکه شیمیایی و صنعتی است که اساساً با اسید سیتریک شیمیایی و کاملاً مصنوعی تولید شده و خطرناک است.

سکنجبین

روش تهیه

یک واحد سرکه انگور، و دو واحد عسل یا شکر سرخ (یا مخلوط عسل و شکر سرخ) را با هم مخلوط کرده و ماده خوشبو مانند چوب نعناع به آن اضافه کرده و روی آتش ملایم میگذاریم تا قوام یافته و غلیظ شود.و طرز مصرف آن این است که نصف لیوان از آن با حدود چهار لیوان آب رقیق کرده و مصرف شود.

خواص

- 1درمان 70 درصد بیماریهاست.

- 2در طب سنتی از عرق نعناع استفاده میکنند که مورد تأیید طب شیعی نیست، فلذا چوب نعناع را موقع جوشیدن سکنجبین به آن اضافه میکنیم.

-3در صورت استفاده از عسل به آن سکنجبین عسلی میگویند، و در صورت اضافه کردن عنصل)نوعی پیاز صحرایی به سرکه و عسل(، سکنجبین عنصلی بدست میآید که مصرف آن بعد از حجامت در زمستان با نوعی دارو) تریاق( در پیشگیری از بهق، پیسی، لقوه و جذام موثر است.

توضیحات

- در روایت سفارش شده است که این شربت را بخورید مخصوصاً در برخی موارد درمانی.

- میفرماید»:این شربت از سرکه و شکر یا عسل و شکر و چیزهایی خوشبو مانند نعناع، درست میشود«

- در روایتی آمده سرکه عسل را فاسد میکند، باید گفت که در این روایت مراد طعم شیرین عسل است که با سرکه تغییر و مراد از بین رفتن خاصیت عسل نیست زیرا در روایات دیگر دستور به ترکیب سرکه و عسل دادهشده.

- شاید گفته شود که حرارت خاصیت عسل را از بین میبرد ولی با توجه به روایات، در بسیاری از داروها عسل جوشانده میشود و در عینحال خاصیت هم دارد، مانند داروی حضرت محمد صلی الله علیه و آله یا داروی شافیه حضرت موسی علیه السلام.
اطلاعات مطلب
  • بازديدها: 325
  • نويسنده: مدیر
  • تاريخ: 11-10-1348, 04:00
11-10-1348, 04:00

انواع روغن و خواص آنها

دسته بندی: ---

 

روغن بنفشه

گل بنفشه به تنهایی روغن ندارد که بشود آن را استخراج کرد، در نتیجه گل بنفشه را طی فرایندی در روغن دیگری میخوابانند و روغن گل بنفشه نامیده میشود. در متون طب سنتی و اسلامی روغن پایه برای روغن بنفشه را روغن کنجد یا زیتون تعیین نمودهاند.

روش تهیه :بنفشه را در ظرفی ) ترجیحاً (شیشهای قرار دهید و روی آن روغن کنجد) یا زیتون( ریخته تا جایی که روی گلها برسد، یک ماه آن را بگذارید و هر دو الی سه روز آن را تکان داده تا مواد آن بخوبی جابجا شود.میتوان آن را پشت شیشه در معرض نور)غیر مستقیم (آفتاب قرار داد.پس از یک ماه میتوان روغن را صاف کرد.

نکات

- 1در بهترین حالت گل باید نیمهخشک و بدون ساقه باشد)اگر تر باشد کپک میزند و باید در یخچال باشد و اگر خشک باشد مواد آن دیر جذب میشود ولی مشکلی در مرغوبیت روغن بوجود نمیآورد.(

- 2از آتش و نور مستقیم آفتاب نباید استفاده کرد.

- 3اگر بخواهیم روغن بهتری داشته باشیم بایدچند بار در آن گل بریزیم و1 هربار که گل ریختیم یک ماه بماند و اگر 10 ماه این کار را انجام دهیم روغن بنفشه بهدستآمده معجزه، بسیار عالی و مؤثر خواهد بود.

- 4اگر گل را نیم کوب کنند بهتر است و حجم آن کم میشود.

- 5بهترین بنفشه، بنفشه خراسان و بعد از آن بنفشه مازندران که سفید رنگ است.

- 6در روغن کنجد و زیتون دقت شود که مرغوب و اصل باشد تا اثر روغن بنفشه را کم نکند.

- 7گل بنفشه اصل باشد و گیاه مشابه بنام پنیرک نباشد.

- 8اگر روغن پایه کنجد یا زیتون باشد بوی این روغنها غالب بر بنفشه میشود و از روی بوی آن میتوان تا حدودی به مرغوبیت آن پی ببرید.

- 9برای استعمال خارجی بهتر است از روغنبنفشه پایه زیتون استفاده شود و برای ریختن داخل بینی از روغنبنفشه پایه کنجد استفاده شود.

- 10برای) درمان غیر از مواردی که در خود درمان بیان شده است(، باید هر شب در هر بینی دو قطره ریخته شود و این کار تکرار شود.

- 11در موارد اول تا نهم، در بحث خواص، درمان اصلی با روغن بنفشه است، هر چند درمانهای دیگری نیز بیان شده است، و در موارد مطرح شده در خاصیت دهم، روغن بنفشه از درمانهای اصلی است، ولی موارد دیگری نیز برای درمان هست، که برای آشنایی با بقیه درمانها، به خود بیماری مراجعه شود.

هشدار

برخی روغنهایی که در بازار وجود دارند با آزمایش مشخص شدهاند که روغن پایه آن را از روغن مایع نباتی یا روغن چرخ خیاطی استفاده میکنند، که نه تنها مفید نیست بلکه دارای مضراتی نیز هست، لذا قبل از خرید روغن بنفشه باید بدانید که روغن پایه آن چیست.

خواص

- 1درمان دردهای چشم و سر

- 2بهترین درمان سینوزیت و سردرد) هم روغن کنجد و هم بنفشه نافع است(

- 3درمان ضربه مغزی ضربه مغز، تصادف، سقوط از ارتفاع و... ؛) این بیماری در طب جدید درمان ندارد ولی این روغن، درمان فوری آن هست.(

- 4درمان سکته مغزی و کما

- 5درمان خون دماغ

- 6درمان سختترین تبها و مسکن قوی برای میگرن و شقیقه)بایستی با کاسنی)تازه یا خشک (له شده مخلوط و روی پیشانی ضماد کنند(

- 7تقویت و ترمیم مغز و درمان فراموشی

- 8تقویت مو و جلوگیری از سفید شدن و ریزش مو و نرم کردن مو بایستی به مو مالیده شود؛) خانمها هر شب و آقایان هفتهای دو بار(

- 9درمان خشکی پوست) ریختن یک الی دو قطره در ناف و مالیدن به ابرو و مو(

- 10موثر در درمان بیماریهای زیر:

- م اس

- عقب اندگی ذهنی

- اوتیسم

- پیشگیری از فلج شدن

- تاری چشم)مالیدن به اطراف چشم(

- تحلیل نیروی عضلات

- هر گونه ضایعه نخاعی

- سی پی)خبل(

- تشنج

- لقوه)کج شدن دهان و انحراف صورت (

- تومور مغزی

- ضعف اعصاب

- سفید کردن پوست صورت

- برطرف کردن ککو مک صورت

- زیاد کردن عقل و قدرت درک

توضیحات

- به گفتهی پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله »: این روغن بهترین روغنهاست، و برتری آن نسبت به بقیه روغنها مانند برتری اهل بیت علیهم السلام بر باقی مردم است و ایشان روغن بنفشه را به ابروها و پیشانی خود میزدند

- امام صادق علیه السلام به اهل خراسان میفرمایند که»: از ناحیه شما چیزی به ما نرسیده که از بنفشه بیشتر دوست داشته باشم

- حضرت علی علیه السلام فرمودند‌»: روغن بنفشه را در بینی بچکانید و بر سر بمالید زیرا درد سر را زایل میکند و گرمیتب را میشکند و اگر مردم فضیلت آن را بدانند هر آینه یک وقیه از آن یک اشرفی میشود

- امام صادق علیه السلام فرمودند‌ »: روغن بنفشه روغن بسیار خوبی است زیرا دردهای سر و چشم را از بین میبرد

روغن حنظل

روش تهیه

هندوانه ابوجهل تازه که قابلیت میکروب کشی زیاد دارد را پوست کنده سپس خرد کرده سپس کمی روغن زیتون یا کنجد روی آن ریخته و در معرض آفتاب قرار داده شود تا بعد از دو روز همه آن تبدیل به آب و روغن شود، آنگاه آن را صاف کرده و بر آتش ملایم گذاشته تا آبش بخار شود و فقط روغنش بماند.این روغن آنتی باکتریال و میکروب کش بسیار قوی هست. جهت تهیه روغن حنظله، استفاده از روغن زیتون ارجحیت دارد.

خواص و روش استفاده

- 1درمان درد دندان چکاندن در گوش سمتی که میکند بمیزان یک الی دو قطره.

- 2درمان پوسیدگی دندان نخ کتان را در دندان قرار داده و روی آن روغن حنظله میریزند-پس از تکرار بمدت سه شب دندان پر و بازسازی میشود

- 3پیشگیری از پوسیدگی دندان با کشتن میکروب موجود در جرم دندان)استفاده برای جرم دندان(

- 4درمان التهاب ریشه دندان چکاندن در گوش سمتی که ریشه ملتهب شده است بمیزان دو الی سه قطره و بمدت سه الی پنج روز

نکته: میکروب دندان با آنتی باکتریالهای معمولی کشته نمیشود بلکه با روغن حنظله از بین میرود.اگر باکتریها کشته شوند، دندان مانند باقی استخوانها خودش را ترمیم میکند.در روایت آمده غذای باکتری استخوان است و علت پوسیدگی بیشتر دندان وجود باکتری هست.

روغن زرد

در عربی امروزی به آن» الدهن الحُر،«میگویند. یعنی آزاد و رها شده از شیر و ماست.ولی در فارسی به آن روغن زرد میگویند. چون وقتی از دوغ، کره و شیر جدا شود، رنگ آن زرد میشود.این روغن بعنوان خورشت) إدام(، یعنی چیزی که با نان خورده میشود، معرفی شده است، و خوردن نان آغشته با روغن زرد ضرری ندارد.خوردن آن، در تابستان بهتر از زمستان است، و برای کودکان و جوانان خوب است، ولی بزرگسالان(40-50) سال به بالا استفاده نکنند، خوردن با گوشت غذائی مورد تأیید است، و بعنوان دارو و شفا معرفی شده است.

طرز تهیه:

بوسیله تکان دادن ماست و شیر در مشک استحصال میشود.سپس آن را صاف میکنند.در مرحله اول کره است.بعد آن را روی آتش گذاشته و ماست آن را جدا مینمایند.بدین صورت تبدیل به روغن زرد میشود.

 

توضیحات:

- در روایتی صحیح السند از امام صادق علیه السلام آمده است که»: نِعْمَ‏ الْإِدَامُ‏ السَّمْنُ‏»، یعنی؛ )سَمن (روغن زرد، بهترین خورشت است. «

- در روایت دیگری امام صادق علیه السلام می‌فرمایند»: السَّمْنُ مَا دَخَلَ جَوْفاً مِثْلُهُ«، چیزی مانند روغن زرد وارد بدن انسان نشده است.

- در روایت دیگری حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام میفرمایند»:سُمُونُ الْبَقَرِ شِفَاءٌ، روغن زرد گاوی، شفا است. «

- همه روغن زردها)چه گاوی و چه گوسفندی دوا هستند،(ولی تأکید بیشتری روی روغن زرد گاوی شده است.

- در روایات آمده است که خوردن روغن زرد در تابستان بهتر از زمستان است.برخلاف توصیهی طبیبان که میگویند:در تابستان روغن نخورید چون سرگیجه میآورد.

- حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام میفرمایند»:روغن زرد دارو است، مصرف آن در تابستان بهتر از زمستان است، بهتر از روغن زرد چیزی وارد درون شخص نمیشود

شاید دلیلش این باشد که ممکن است در زمستان روغن زرد در رگها منجمد شود.ولی در تابستان بدن و خون گرمتر است. همچنین در تابستان تعریق بیشتر است و چربیها از بدن خارج میشوند.ولی در زمستان تعریق کمتر است، بنابراین چربیها در بدن میمانند.

- در روایتی امام صادق علیه السلام به شیخی) 40 – 50 سال به بالا (از اهالی عراق می‌فرمایند: «از خوردن روغن زرد اجتناب کن «و در ادامه می‌فرمایند: «روغن زرد را برای شیخ کراهت می‌دانم و نمی پسندم «و در روایتی دیگر از امام صادق علیه السلام آمده است که می‌فرمایند: «مَرد، هرگاه به پنجاه سالگى رسيد، مبادا شب را به بستر رود، در حالى كه در درون او چيزى از روغن حيوانى باشد

- خوردن گوشت با روغن زرد غذای خوبی است و جزو غذاهایی است که در روایات مجوز آن صادر شده است.

- روایتی داریم که علی بن جعفر از برادرش موسی بن جعفر علیهما السلام، راجع به نانی که با روغن زرد آغشته میشود، میپرسد که آیا خوردن آن جائز است یا نه؟ امام فرمودند »:مشکلی ندارد و خوب است

توضیح روایت:سؤال راوی در خصوص حلال بودن نان آغشته به روغن زرد نیست، چرا که حلیت آن واضح است. ولی این سؤال، از حکم بهداشتی است، که آیا برای بدن ضرر دارد یا خیر؟ امام میفرمایند:نه، ضرر ندارد.

 

روغنسداب

روش تهیه

- ابتدا سُدّاب را در ظرفی ریخته، سپس روغنزیتون اصل و مرغوب روی آن بریزید، تا جایی که روی سداب را بپوشاند، سپس)روی شعله خیلی ملایم با شعله پخش کن) یا بخاری (با شعله بسیار ملایم (به مدت یک الی دو ساعت یا حتی شب تا صبح گذاشته شود تا مواد سداب در روغن زیتون حل شود، سپس آن را صاف کرده برای درمان نگهداری شود، توجه شود که گرما باید بقدری ملایم باشد که سداب نسوزد و سرخ نشود.

خواص

درمان تمام بیماریهای گوش حتی کری)شاخصترین درمان بیماریهای گوش(

روغن شحم گاو) پیگاو(

نکات

- 1انواع روغن به ترتیب اهمیت، روغن زیتون، روغن شحم گاوی، روغن زردگاوی و روغن دنبه گوسفندی است.

- 2هر چند پیِ گاو در شرع یهود حرام شد، ولی در دین اسلام، از آن به عنوان طیبات بیان شده است.

- 3شحم گاو به چربی اطراف قلوهگاه گاو اطلاق میگردد. ‌این روغن دارو و درمان عمومی بیماریها و نوعی پیشگیری است.به همان اندازه که وارد بدن میشود، به همان اندازه بیماری)چربی مضر (را از بدن خارج میکند.

روش تهیه

شحم گاو را خرد کرده و در یک ظرف قرار داده و روی حرارت ملایم قرار میدهند.به مرور زمان، هر چه روغن از آن خارج شد، به ظرف دیگری منتقل میکنند. ‌این روغن نباید حرارت زیاد ببیند؛ فلذا اگر منتظر بمانند تا تمام روغن آن خارج شود و پس از آن روغن را جدا کنند، میماسد و قابل خوردن نیست.برای گرفتن بوی بد آن، میتوان به آن پیاز، هل، جوز بویا، سیب یا ماست اضافه کرد.بهترینش سیب ست

توضیحات

در آیه160 سوره نساء، میفرماید »: فَبِظُلْمٍ مِّنَ الَّذِينَهادُواْ حَرَّمْنَا عَلَيْهِمْ طَيِّبَاتٍ أُحِلَّتْ لَهُمْ«، یعنی »بخاطر ظلمیکه کردند طیبات بر آنها حرام شد «. قرآن تعبیر به طیبات میکند.یعنی خیلی فایده دارد. چون مبالغه نمیکند.

روغن گل سرخ

گل سرخ را در ظرفی قرار میدهند و روی آن روغن زیتون یا کنجد میریزند و یک ماه نگه میدارند که میتواند از پشت شیشه در معرض آفتاب نیز قرار بگیرد، سپس صاف میکنند.جهت بهبود کیفیت روغن میتوان گلها را نیمکوب کرد.همچنین بعد از یک ماه، بعد از صاف کردن، گلها را عوض کرد و در صورتی که گل تازه نبود از گل خشک شده نیز میتوان استفاده کرد.

 

نکات

- 1گل سرخ گلی است که پرهای ریز و قرمز دارد و گل محمدی نیست.

- 2به گل سرخ، گل صدپر هم میگویند، به نظرم همین گلهایی است که از آن گلاب میگیرند.گل محمدی رنگهای مختلفی دارد و پرهای بزرگی دارد ولی گل سرخ فقط قرمز رنگ است و پرهای ریز دارد.

- 3گل سرخ کاشان و شهرهای دیگر مسهل شدید است و عطر دارد ولی گل سرخ تبریزی عطر ندارد و اسهال ندارد و تنها فایده آن محرک زنان است که به همین جهت گرانتر است.

- 4در روغن گل سرخ از گل سرخ معطر استفاده میشود.

- 5در روایات هر جا که «ورد» یا «جل» برای درمان گفته است، مراد همین گل سرخی است که بیان کردیم.

- 6روغن گل سرخ دیگری داریم که از روی گلاب میگیرند که گران است و مد نظر نیست.


صفحه قبل صفحه بعد