مزاج گرم و تر

مزاج گرم و تر در طب اسلامی 


مزاج های گرم و تر

مصلح

نوع غذا

دسته های غذایی

عسل ، گلاب

شیر گوسفند تازه

لبنیات

عسل ، شکرسرخ،ادویه های قابضه

کره

مغز گردو،آویشن،عسل ،نعناع خشک ، سبزی های معطر

ماست چکیده

نمک،عسل،زیره خیسانده شده در سرکه

انواع ترب

انواع ریشه ها

انیسیون،ادویه گرم

زردک

فلفل،زیره،سکنجبین،شکر سرخ ، خردل ، سرکه

شلغم

انیسون،ادویه گرم

هویج

سکنجبین ترش،گوارش کمونی(زیره ای)

اقسام توت

توت و بذرهای ملین

عسل

خاکشیر

آب انار ترش، سرکه

خربزه،طالبی

صیفی ها

مصطکی، انیسون

خیار چنبر

نمک،عسل،زیره خیسانده شده در سرکه

تربچه

انواع سبزی ها

سرکه کهنه ، شیرینی های طبیعی

گندم

حبوبات

دارچین، زنجبیل، خردل، زیره، نمک، روغن زیتون، آویشن، فلفل،

پختن با گوشت حیوان جوان

اقسام لوبیا

سکنجبین، شربت بالنگ

انجیر تازه

میوه ها

گردو، آویشن، انیسون، بادام

انجیر خشک

تخم کرفس،غذاهای ترش،سکنجبین

انگور

آب انار، بادام ، سکنجبین، خشخاش،گلاب، سرکه، کاهو

خرما

عسل، انیسون،زنیان،مصطکی،زیره،روغن زیتون

زرد آلو رسیده

دارچین، غذاهای گرم

سیب

عسل، انیسون، زنیان، مصطکی، زیره

قیسی

عسل، دارچین، هل، رازیانه، مربای زنجبیل، کندر، زیره

گلابی شیرین

هل و ملین ها

گیلاس

نمک، مربای زنجبیل، عسل، سکنجبین

موز

سکنجبین، خشخاش، عناب، آب میو های ترش

مویز

گشنیز ، سماق

بوقلمون

گوشت ها

گوشت ها

گشنیز، سماق، مرزه

گوساله

گشیز، سماق، مرزه

گوسفند

گلپر، سرکه، مرزه، زنجبیل، دارچین

پاچه

شاه زیره، خیساندن در سرکه سپس کباب کردن ، دارچین

جگر سفید

ادویه گرم، نمک، دارچین، گشنیز، شاه زیره، سرکه، کباب نمودن

جگر سیاه

طبخ با زیره ویا گشنیز خشک، زیره، خولنجان،مرزه

زبان

نمک، آویشن، دارچین، زیره، ترشی های طبیعی

مغز

آب انار، زیره، دارچین، زیره، ترشی های طبیعی

غاز

آب انار، آبغوره، سکنجبین ترش مزه، دارچین، هل،

سار

ادویه های گرم، سکنجبین

مرغ محلی

سرکه، شربت انار، شاه زیره، نعناع

میگو

صندل سفید

گل گاوزبان

ادویه ها

مصطکی، عسل، ربهای ترش

بادام درختی شیرین

مغز ها ی گیاهی

بنفشه، عسل

تخم خربزه

بنفشه، عسل

تخم طالبی

عسل

کنجد

مصطکی، عسل

بادام زمینی

سرکه، عسل

ارده

غذاهای فرآوری

شده

عسل

روغن بادام تلخ

عسل

روغن کنجد

تخم ریحان

شیره انگور