مزاج سرد و خشک در طب اسلامی
مزاج های سرد و خشک |
||
مصلح |
نوع غذا |
دسته غذایی |
انواع فلفل، زیره، سیاه دانه |
قراقروط |
لبنیات |
سیر،نعناع خشک،پونه کوهی |
کشک |
|
عسل، مصطکی |
بارهنگ |
توت ها و بذرهای ملین |
عسل |
تمشک |
|
عسل، آب انار،انار،اطریفل،صغیر |
شاه توت |
|
شربت ها، رازیانه، شکر سرخ |
ترشک |
سبزی ها |
سکنجبین،زرد تخم مرغ با فلفل و نمک،آب مرغ ، دارچین |
گشنیز |
|
عسل |
ارزن |
حبوبات
|
عسل،پوست کندن،روغن بادام، پونه،مرزه،فلفل،دارچین،آویشن،زیره،گلپر |
باقلا خشک |
|
خیساندن در آب نمک،زعفران،زیره سیاه،شوید |
برنج |
|
رازیانه،شیرنی های طبیعی،انیسون،روغن های طبیعی |
جو |
|
شیرنی های طبیعی،روغن های گیاهی |
ذرت |
|
زیره،شوید،سکنجبین ساده |
ماش |
|
عسل |
آلبالو |
میوه ها
میوه ها |
انیسون،عسل،عوده هندی |
ازگیل |
|
عسل |
انار ترش |
|
عسل،بنفشه،شربت انجیر |
بالنگ |
|
عناب،بنفشه،لعاب به دانه |
تمر هندی |
|
انیسون،عسل،عود هندی |
زلزالک |
|
میخک،شکر سرخ و شیرینی های طبیعی |
زرشک |
|
عسل |
زغال اخته |
|
عسل، شکر شیرین |
سنجد |
|
انیسون |
غوره |
|
سکنجبین، مصطکی |
کُنار |
|
عسل،گلنگبین |
گریپ فروت |
|
عسل،گلنگبین |
لیمو عمانی |
|
عسل،گلنگبین |
نارنج |
|
نمک، فلفل، پیاز، دارچین، زیره، میخک، بادام، خرما |
بز |
گوشت ها |
کباب با روغن زیتون، نمک ،فلفل، دارچین ، مصطکی،شاه زیره |
قلوه |
|
گلپر،سرکه ، مرزه، زنجبیل، دارچین |
سیرابی |
|
انیسون ، مصطکی ، طبخ با بادمجان |
سماق |
ادویه |
سکنجبین، عسل |
بلوط خوراکی |
مغزه های گیاهی |
سکنجبین، عسل |
شاه بلوط |
|
زرشک |
شاه دانه |
|
شیرینی های طبیعی، روغن بادام شیرین |
سرکه |
غذاهای فرآوری شده |