مزاج سردرو تر

مزاج سرد و تر در طب اسلامی 


مزاج های سرد و تر

مصلح

نوع غذا

دسته غذایی

مغز گردو، آویشن، عسل، نعناع خشک، سبزی های معطر

پنیر

لبنیات

زنیان،نعناع،آویشن،سیر،کاکوتی، زیتون،سیاه دانه، پونه

دوغ و ماست

عسل

خامه

عسل

سرشیر

عسل،گلاب

شیر پاستوریزه

عسل، سکنجبین عسلی

اسفرزه

توت ها و بذر های ملین

عسل

توت فرنگی

نمک،رازیانه،زنیان،مویز، عسل، زیره پوست کندن

خیار بوته ای

صیفی ها

آب عسل،میخک،زیره،نعناع،نمک،روغن زیتون،فلفل،خردل،آبغوره

اقسام کدو

پوست سفید داخل هندوانه , عسل

هندوانه

ادویه های گرم

بامیه

سبزی ها

سبزی ها

کرفس,نعناع,مصطکی

خرفه

خردل,پختن با نمک و شوید روغن کنجد و زیتون , پونه

آویشن , فلفل, زنجبیل,هلیله

قارچ خوراکی

شکر سرخ ,شربت بنفشه , سکنجبین , دارچین, هل

کاسنی

نعناع , کرفس , زیره , مصطکی , سکنجیین , هلیله

کاهو

دارچین , زنجبیل , خردل , زیره , نمک , روغن زیتون , آویشن

فلفل , طبخ با گوشت حیوانات جوان

لوبیا سبز

عسل، پوست کندن،روغن بادام , پونه, مرزه, فلفل, دارچین, آویشن, زیره , گلپر

باقلا تازه

حبوبات

آویشن ، دارچین ، زنجبیل ، فلفل سیاه

نخود سبز

مرزه،روغن بادام،سرکه،گلپر، پختن با گوشت حیوان جوان،روغن کنجدتازه،پونه،زعفران،روغن گاو

عدس

عناب ،کندر، عسل ، زنیان ، زیره ، روغن زیتون

آلو آلوچه

میوه ها

زنجبیل ، انار ترش

انار شیرین

عسل

پرتقال

عسل ، مربای زنجبیل

شفتالو

میوه ها

عسل

لیمو شیرین

عسل

نارنگی

عسل ، مربای زنجبیل

هلو

آب انار ، آب لیمو ، عسل

انواع ماهی

گوشت ها

پختن با دنبه یا کنجد ، آویشن ، عسل ،ادویه های گرم

به دانه

مغزهای گیاهی

عسل

تخم کدو

عسل

تخم هندوانه