مزاج سرد و تر در طب اسلامی
مزاج های سرد و تر
|
||
مصلح
|
نوع غذا |
دسته غذایی |
مغز گردو، آویشن، عسل، نعناع خشک، سبزی های معطر |
پنیر |
لبنیات |
زنیان،نعناع،آویشن،سیر،کاکوتی، زیتون،سیاه دانه، پونه |
دوغ و ماست |
|
عسل |
خامه |
|
عسل |
سرشیر |
|
عسل،گلاب |
شیر پاستوریزه |
|
عسل، سکنجبین عسلی |
اسفرزه |
توت ها و بذر های ملین |
عسل |
توت فرنگی |
|
نمک،رازیانه،زنیان،مویز، عسل، زیره پوست کندن |
خیار بوته ای |
صیفی ها
|
آب عسل،میخک،زیره،نعناع،نمک،روغن زیتون،فلفل،خردل،آبغوره |
اقسام کدو |
|
پوست سفید داخل هندوانه , عسل |
هندوانه |
|
ادویه های گرم |
بامیه |
سبزی ها
سبزی ها |
کرفس,نعناع,مصطکی |
خرفه |
|
خردل,پختن با نمک و شوید روغن کنجد و زیتون , پونه آویشن , فلفل, زنجبیل,هلیله |
قارچ خوراکی |
|
شکر سرخ ,شربت بنفشه , سکنجبین , دارچین, هل |
کاسنی |
|
نعناع , کرفس , زیره , مصطکی , سکنجیین , هلیله |
کاهو |
|
دارچین , زنجبیل , خردل , زیره , نمک , روغن زیتون , آویشن فلفل , طبخ با گوشت حیوانات جوان |
لوبیا سبز |
|
عسل، پوست کندن،روغن بادام , پونه, مرزه, فلفل, دارچین, آویشن, زیره , گلپر |
باقلا تازه |
حبوبات |
آویشن ، دارچین ، زنجبیل ، فلفل سیاه |
نخود سبز |
|
مرزه،روغن بادام،سرکه،گلپر، پختن با گوشت حیوان جوان،روغن کنجدتازه،پونه،زعفران،روغن گاو |
عدس |
|
عناب ،کندر، عسل ، زنیان ، زیره ، روغن زیتون |
آلو آلوچه |
میوه ها |
زنجبیل ، انار ترش |
انار شیرین |
|
عسل |
پرتقال |
|
عسل ، مربای زنجبیل |
شفتالو |
میوه ها |
عسل |
لیمو شیرین |
|
عسل |
نارنگی |
|
عسل ، مربای زنجبیل |
هلو |
|
آب انار ، آب لیمو ، عسل |
انواع ماهی |
گوشت ها |
پختن با دنبه یا کنجد ، آویشن ، عسل ،ادویه های گرم |
به دانه |
مغزهای گیاهی
|
عسل |
تخم کدو |
|
عسل |
تخم هندوانه |