صیفی و سبزیجات

 

کاسنی

- برتر از باقی سبزیها

- سبزی پیامبر صلی الله علیه و آله )و سبزی شاهی، سبزی بنی امیه است که باعث فعال شدن ژن جذام میشود(

- کاسنی اگر آلوده نیست ، نیاز به شستن ندارد و حتی تکان هم نباید داد. لایه نازکی بالای آن وجود دارد که باعث معتدل کردنش میشود، بهمین دلیل عرق کاسنی خواص ذکر شده را ندار.

فوائد:

- 1درمان هزار درد و بلکه تمام بیماریها.

- 2فایدهی معنوی دارد)رهایی از جهنم(

- 3زیاد کردن آب مرد و تقویت اسپرم.

- 4صاف کننده خون و درمان غلظت خون و موثر در بیماریهای موثر از خون.

- 5درمان رفلکس معده.

- 6درمان ورم روده.

- 7درمان نازایی و موثر در رفع مشکلات ازدواج فامیلی.

- 8باعث تقویت زن.

- 9دو هفته قبل از بارداری، اگر مرد بخورد فرزند پسر و اگر زن بخورد، فرزند دختر میشود.

- 10زیبا کردن فرزند.

- 11زیاد کردن اموال.

- 12درمان تب.

- 13درمان میگرن و سردرد، برای درمان میگرن و تب؛ مخلوط له شده ی کاسنی تازه یا خشک با روغن بنفشه پایه زیتون، روی پیشانی قرار دهید.

- 14پیشگیری از قولنج.

- 15دافع سموم و جلوگیری از تأثیر آن

- 16درمان سحر

- 17درمان چشم درد

- 18درمان ورم صورت

روایت:

- بر برگ کاسنی هر روز یک قطره از بهشت ریخته میشود که همانا آن درمان است.

- کاسنی درمان هزار بیماری است، نیست هیچ بیماری در بنیآدم مگر اینکه کاسنی آن را سرکوب میکند و امام صادق ع فرمودند»:برای یکی از خادمان که مبتلا به تب میشد کاسنی بیاورند وسپس امر کرد که کاسنی را بکوبند و آن را با روغنبنفشه خمیر کرده و روی پیشانی او قرار دادند، سپس امام فرمودند: این تب را برطرف میکند و برای میگرن مفید است و آن را از بین میبرد«

کاهو

کاهو و تخم کاهو صاف کننده خون بوده و یکی از مواد داروی ترکیبی صاف کننده خون است، و درمان بیماریهای طحال، سرطان خون، تپش قلب، حساسیت و عوارض آن، خواب رفتگی، کهیر، جوش و... که ناشی از ناصافی خون میباشد، هست. هیجان خون را خاموش میکند و میتواند جایگزین حجامت برای درمان هیچان خون باشد. درمان خوبی برای؛ غلبه خون، غلظت خون، کمخونی، تنگی رگ، کم خوابی، رودل میباشد و هضم کننده غذاست.

کدو) یقطین(

کدو، شامل تمام کدوها از جمله، کدو تنبل، کدو سبز، کدو قرمز و کدو گردن دراز و ... میشود.پس از بیرون آمدن حضرت یونس از شکم نهنگ، خداوند برای او درخت کدو را رویاند چون خواص زیادی داشت و بعلاوه سبکترین غذا میباشد.پیامبر صلی الله علیه و آله توصیه زیاد به خوردن آن کرده و توصیه میکردند در خورشت مقدار زیادی از آن بریزند.نکته مهم در پختن کدو این است که؛ سر کدو را نباید برید و باید بصورت کامل مصرف شود.

خواص

- 1دلاندوهگین را شاد میکند.

- 2برگ و درخت کدو، حشرات را دور میکند.

- 3بهترین آرامش دهنده بوده و برای افراد عصبی و بیش فعال مفید است.

- 4برای درمان بیماری مغزی و ام اس و کسانی که دچار کوچک شدن مغز هستند مفید است.

- 5مغز و عقل را زیاد میکند.

- 6بهترین و سبکترین غذا برای شخص آسیب دیده و بیمار میباشد.

کرفس

خواص

- 1زیاد کردن عقل

- 2تقویت حافظه

- 3زیاد کردن هوش

- 4پیشگیری از جنون

- 5پیشگیری از جذام

- 6پیشگیری از پیسی

بادمجان

خواص

1 - )مناسب برای سودا (رفع رسوبات خون و عدم زیان به صفرا)اصلاح کننده طبایع(

2 - شفای هر درد

3 - درد نمیآورد و درد را میبرد.

4 - در همه حال معتدل و خوب است) در هنگام احتیاج به گرما، گرم و هنگام نیاز به سرما، سرد است(

5 - کاهنده قند خون) پنج، شش عدد کلاه سبز بادمجان را در آب جوشانده و آب آن را بخورند(

6 - درمان بواسیر مانند) روش قبل، آب کلاه بادمجان (

7 - بادمجان درخت ولایت است.

8 - درمان پیسی)در صورت آب پز کردن(

9 - افز ایش عقل و حکمت و قدرت درک و فهم

10 - مناسب برای مسن و جوان

11 - ازدیاد طراوت صورت

12 - نرم کردن رگهای خونی)تصلب الشرائین(

13 - تقویت قوه جنسی مرد)افزایش آب مرد(

14 - در صورت مصرف در فصل خرماپزان)تیر و مرداد(، درمان کل بیماریهاست

نکاتی در مورد طرز مصرف بادمجان:

آب پز کردن بادمجان و سپس با روغن مخلوط کردن، و یا سرخ کرده آن با روغن زیتون، یا مصرف ترشی بادمجان، مفید است.و اما انجماد بادمجان سرخ شده اشتباه است و مانند باقی غذاها، بیش از سه روز نباید استفاده شود.نکته ی مهمی که در مورد این محصول باید گوشزد کرد این است که: بادمجان برای افرادی که آن را مضر میدانند، مضر است و برای کسانی که آن را مفید میدانند، مفید است.

توضیحات

- از عدم اطلاق بادنجان به شهر خاص مثل) سنای مکی که دوای هر دردی است (همه نوع بادنجان مد نظر است.

- امام صادق علیه السلام میفرمایند»:در فصل خرماپزان، زیاد بادنجان بخورید، زیرا درمان کل بیماریهاست و طراوت صورت را زیاد میکند و رگهای خونی را نرم میکند و آب مرد را زیاد میکند«.

- البته در بعضی مناطق خرما نیست و میتوان نزدیکترین محل که خرما دارد را در نظر گرفت.معمولاً فصل خرماپزان تیرماه و مردادماه است. در این روایت مراد این نیست که در دیگر فصول سال بادنجان مصرف نشود، بلکه مراد این است که مصرف آن در این زمان خاص درمان کل بیماریها است. کسی که مبتلا به تصلب شرایین است دیواره رگهایش سخت میشود و ممکن است ترک بخورد یا پاره شود و اگر خونریزی مغزی باشد میتواند سبب سکته مغزی، فلج یا مرگ شود، با توجه به روایت، بادنجان رگها را نرم میکند و برای این بیماری مفید است.همچنین نرم شدن رگها خونرسانی به صورت را بهبود میبخشد و سبب شادابی پوست صورت میشود.

- پیامبر صلی الله علیه و آله میفرمایند»:بادنجان بخورید زیرا این را در بهشت دیدم و شهادت داد برای خداوند به حقانیت و برای من به نبوت و برای علی علیه السلام به ولایت، اگر کسی آن را بخورد با نظر اینکه بیماریزا است، برای او بیماریزا است و اگر کسی آن را بخورد با نظر اینکه درمان است، برای او درمان است«.بادنجان درخت ولایت است.

- با توجه به این روایات برخلاف نظر بعضی مردم و طب سنتی، بادنجان ضرر ندارد و اگر ضررهایی هم داشته باشد در فصل خرماپزان ضرر ندارد.

- کلاه سبز بادنجان کاهنده قند خون است، خوب است کسانی که مبتلا به بیماری قند هستند هر چند مدت یکبار حداقل پنج یا شش عدد از آن را در آب بجوشانند و آب آن را بخورند، این قند خون را پایین میآورد و پساز آنکه دوباره بالا رفت این بار همین کار را بکنند.اگر کلاه سبز را هم با آب آن بخورند برای بواسیر هم مفید است.

- در روایت آمده:) «بادمجان را سرخ کنید.(«

برگ چغندر

خواص

1 - درمان دردها

2 - مناسب بعنوان غذای شخص بیمار) باعث خواب و التیام درد او میشود(.

3 - بهترین درمان بیخوابی

4 - درمان کمبود کلسیم) مخصوصاً در ایام بارداری(

5 - درمان برای غلبه دم

6 - درمان ضعف اعصاب

7 - درمان تپش قلب و خفقان

8 - درمان دفع ژن مضر و پیشگیری از بیماریهای ژنتیکی

9 - درمان لاغری و ضعف بدن

10 - پیشگیری از جذام

11 - درمان برسام(بیماریهای سخت) و التهاب پردهی دیافراگم

12 - تقویت استخوان و درمان پوکی استخوان

13 - زیاد کردن عقل و قدرت درک، درمان بیماریهای مغز مانند آلزایمر، ضعف عقل و...

14 - صاف کننده خون

15 - درمان پیسی، ویتیلیگو، برص و ..، در صورت پخته شدن با گوشت گاو. مثل قورمه سبزی

16 - درمان شپش سر، شستشوی سر با آب برگ چغندر

 

هشدار مهم

1 - ریشه چغندر)لبو (باعث تحریک بیماری و سوداء میشود و نهی شده است.

2 - بجای برگ چغندر نباید از اسفناج استفاده کرد(زیرا امروزه به اسفناج درصد بالایی کود آهن میدهند و به مردم نیز میگویند که این سبزی سرشار از آهن است.(کاش بگویند سرشار از کود آهن است...)

3 - شکر امروزی که از چغندر میگیرند نیز بسیار مضر است.و شکر نیشکر نافع است.

4 - منابع غربی و طب نوین خواصی برای چغندر مطرح میکنند که با تغذیه اسلامیسازگار نیست.

- 5 ساقه برگ چغندر که قرمز رنگ است نباید خورده شود فقط برگش مصرف شود.

توضیحات

_ برگ چغندر بهترین درمان است، برگ چغندر از درمانهای عمومی است و مردم از این غافل و به جایش از اسفناج استفاده میکنند که نسبت به برگ چغندر بسیار بیخاصیت است، از خواص برگ چغندر این است که برای شخص بیمار، باعث خوابی آرام میشود، البته برگ چغندر است که توصیه شده و خود چغندر نهی شده است.

- امام رضا علیه السلام»: برگ چغندر بخور، زیرا این در کنار رود بهشت میروید و در آن درمان دردهاست و استخوان را درشت میکند و گوشت میرویاند «.... برگ چغندر خشک هم باشد همین خواص را دارد.

برگ کلم

نکات

- این سبزی نیز مورد تأیید بوده و پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله آن را دوست داشتند.

- کلم برای تقوست استخوان نیز بسیار مفید است.

- کرنب: گیاهی است که ساقه کوتاه دارد و برگههای زیاده روی هم کشیده دارد که بیشتر همان برگ کلم هست.
 

پیاز

نکات

-1مستحب است زمانی که انسان وارد شهری میشود، از پیاز آن شهر بخورد. انسان تا زمانی که در شهر خود هست، بعلت بالا رفتن مقاومت بدن بر میکروبهای موجود، تأثیر کمتری از آنها میبیند ولی وقتی وارد شهر دیگری میشود، در برابر میکروبهای آن شهر مقاومتی ندارد که باید از پیاز آن شهر استفاده کند تا مقاومت بدنش در برابر میکروبهای جدید بالا برود.پس میکروب و ویروس هر شهری با شهر دیگر متفاوت است که میکروب کش هر شهر، پیاز آن شهر است.

-2خوردن پیاز و سیر و تره بصورت خام با پخته تفاوتی ندارد ولی در صورت مصرف آنها بصورت خام، بعلت بدبویی نباید به مسجد برود چون با بوی بد دهانش، نمازگزاران را اذیت میکند.

-3در قدیم از آن بعنوان غذا و با نان استفاده میشده است و در روایات سفارش شده است که پیاز کم مصرف شود و بجای آن بادنجان استفاده شود.البته منظور غذایی است که بیشتر آن پیاز باشد ولی استفاده از آن بعنوان طعم دهنده و خوشبو کننده بصورت زیاد اشکالی نداشته و میتوان همیشه از آن استفاده کرد.

- 4مصرف پیار اشتباهات و خطاهای انسان را افزایش میدهد واین عامل، یکی از علتهایی است که سفارش به مصرف کم پیاز شده است.

خواص

-1درمان وبا و همچنین پیشگیری از وبای هر شهری با خوردن پیاز آن شهر در صورت وارد شدن به آن شهر.

-2میکروب کش و آنتی باکتریال قوی است.

-3خستگی را برطرف میکند.

-4ضعف شدید که سبب بیهوشی میشود را برطرف میکند.

-5عصب را تقویت میکند و یکی از اجزای داروی ترکیبی تقویت عصب میباشد.

-6دست و بازو را تقویت میکند.

-7کمر را تقویت میکند.

-8آب مرد را زیاد میکند و درمان ضعف جنسی است و عمل همبستری را زیاد میکند.

-9بدن و دهان را خوشبو میکند.مصرف پیاز سبب بدبویی دهان میشود ولی بخاطر خاصیت میکروب کشی و آنتی باکتریال قوی آن، دهان را به مرور زمان خوشبو میکند.

-10لثهها را تقویت میکند.

-11درمان غلبه بلغم میباشد.

-12پوست را نازک و لطیف میکند.

-13لکههای سیاه پوست بدن و صورت را برطرف میکند.

-14مو را پاک میکند.

-15بینایی را تقویت کرده و جلا میدهد.

-16تب را بعلت خاصیت میکروب کشی، کاهش میدهد.
 

تره

توصیهها

-1موقع مصرف سر و ته آن قطع شود.

-2بهتر است با نمک دریا استفاده شود.

-3با خرما نیز استفاده میشود.

-4بعد از خوردن) تره و پیاز(، بعلت بدبویی دهان به مسجد نروید.

خواص

-1درمان سرطان خونی، کمخونی و بیماریهای ناشی از آن مانند سرگیجه به شکلی که موقع برخواستن چشم ها تار شود.و کمخونی در اثر کمبود هموگلوبین، گلبول قرمز یا پلاکت است.

-2درمان پایین بودن پلاکت خون. تره جهت تولید پلاکت خون و بیماری کمخونی و سرطان ناشی از آن یا مشکل در طحال که سبب خارج کردن پلاکت از بدن میگردد، استفاده میشود و یکی از مواد داروی ترکیبی خونساز و قرص خون میباشد.

-3درمان بواسیر)سه روز پشت سر هم تره خورده شود(

-4درمان مشکلات و بیماریهای طحال مانند ورم و خونریزی طحال؛ بند نیامدن خونریزی نیزگاهی ناشی از مشکلی در طحال است لذا مقدار زیادی مصرف شود

-5کشتن میکروبهای دهان که باعث خوشبویی دهان میشود؛ ولی خود تره باعث بدبویی دهان میشود و توصیه شده بعد از خوردن آن به مسجد نروید.

-6بیرون کردن باد معده و شکم.

-7درمان شکم درد.

-8مفید برای گلودرد.

-9پیشگیری از بیماری جذام و بیماریهای ژنتیکی

نکات

-1تره سرآمد سبزیها معرفی شده است و فرمودهاند »:اگر قطرهای از بهشت بر کاسنی میریزد، تره یکسره بر آب بهشتی غوطه ور است.

-2خواص درمانی آن در صورت مصرف مداوم و زیاد آن و در وعده های مختلف است، مثلاً دویست گرم در بیمارانی که کمبود پلاکت دارند.

-3مصرف تره سبب افزایش پلاکت خون و بند آمدن خونریزی میشود ولی باید بصورت ریشهای مشکل خونریزی حل شود مثلاً خونریزی لثه که بعلت افزایش جرم دندان هست که باید جرم را با چوب زیتون و ... برطرف کرد.

-4مصرف پخته یا خام آن تفاوتی ندارد.

ترب

نکات

-1ریشه، ساقه و برگ آن منفعت دارد و قابل خوردن است.

-2ریشه ترب خروج ادرار را آسان میکند؛ ساقه اش درمان غلبه بلغم است و برگش باد را طرد میکند و غذا را هضم میکند و آن را به جایی میرساند که برای بدن نفع دارد.

- در روایت دیگری آمده»: ریشه ترب بلغم را قطع میکند، و غذا را هضم میکند و برگ ترب ادرار را خارج میکند«، دراین روایات ممکن است جای برگ و ریشه و ساقه عوض شده باشد ولی در هر صورت ترب)برگ، ریشه، ساقه (فواید زیادی دارد و بلغم را قطع میکند و غذا را هضم میکند و باد را خارج میکند و باعث خروج ادرار میشود.

-3پیامبر صلی الله علیه و آله توصیه کرده اند »:چون ممکن است خوردن ترب دهان و آروغ را بدبو کند موقع خوردن ترب صلوات بفرستید
 

خرفه

نکات

- 1سبزی حضرت زهرا سلام الله علیها میباشد.

- 2نامهای مختلفی از جمله فرفخ، فرفین، بقلة الزهرا سلام الله علیها، بقلة المبارکة دارد.

- 3پیامبر صلی الله علیه و آله آن را دوست داشته و سبزی با برکت می نامیدند.

- 4درمان عمومی محسوب میشود بطوریکه 99بیماری را درمان میکند.

خواص

- 1ازدیاد عقل و افزایش قدرت ادراک)زیرکی (که مهمترین خاصیت آن است.

- 2درمان کم عقلی، کوچک بودن مغز، عقب ماندگی عقلی و کم بودن قدرت درک، آلزایمر و دیگر بیماریهای مرتبط با مغز است.

- 3درمان گرمی بدن، تب و مناسب برای فصلهای گرم است.

- 4درمان صفرا)خرفه و تخم خرفه(

- 5درمان چاقی؛ استفاده برگ یا تخم خرفه قبل از غذا سبب کوری اشتها میشود.

- 6موثر در درمان دیابت)تخم خرفه یکی از مواد مورد استفاده در داروی ترکیبی دیابت است(

- 7درمان سوختگی و در روایت داریم که:سوختگی پای پیامبر در اثر شن داغ با گذاشتن روی خرفه برطرف شد.

- 8درمان زگیل

- 9درمان خارشهای زنانه

توضیحات

-امام صادق علیه السلام»:سبزی بر روی زمین باشرافت تر و مفیدتر از خرفه نیست واین همان سبزی حضرت فاطمه سلام الله علیها است، سپس فرمودند:خداوند لعنت کند بنی امیه را کهاینها اسم بقلة الحمقا را از روی عداوت و بغضی که نسبت به حضرت زهرا سلام الله علیها داشتند براین سبزی گذاشتند«

 

 

خیار

خواص

- 1خوردن آن در تابستان بدن را خنک میکند، چون خیار صیفی است که خنک و سرد میباشد.

- 2کسی که گرمی بر او غلبه کند خیار برای او درمان است.

- 3پیشگیری از سرماخوردگی در) تابستان صبحانه بصورت ناشتا یک خیار بخورد و در آفتاب ننشیند. (

توضیحات:

روایت »:کسی که میترسد در تابستان مبتلای به سرماخوردگی شود صبحانه یک عدد خیار بخورد و برحذر باشد که در آفتاب ننشیند،)چون علت سرماخوردن گاهی سرما است و گاهی گرما که علت اگر گرما باشد سرماخوردگی دیرتر خوب میشود(»

- روایت »: پیامبر صلی الله علیه و آله فرمودند:خیار را از ته بخورید که برکت آن بیشتر میشود

 

 

شلغم

نکات

- 1از اسرار نهفته با خواص فراوان.

- 2درمان بیماریها بصورت ریشهای.

- 3توصیه به استمرار خوردن در زمان خودش. و کلیه میوهجات و ... باید در فصل خود خورده شوند بجز زیتون که منعی بر استفاده در غیر فصل آن نیست.

- 4عدم تفاوت در خام و پختهی آن و وجود خواص درمانی در هر دو.

- 5توصیه و روایات متواتر نسبت به خوردن آن.

خواص

- 1 درمان جذام

- 2تعدیل کننده ژنتیکی و رفع بیماریهای ژنتیکی) نرم کردن و عادی کردن ژن جهش یافته(

- 3تضعیف بیماریها با ریشهای مثل ویروس و میکروب.

توضیحات

- «شلغم یکی از اسرار ماست و منافع و فواید زیادی دارد و باید کتمان بشود مگر از اهلش که مؤمنین هستند و کسی مستحق این منافع نیست«جز مؤمن، و دلیلش هم این روایت از امام صادق علیه السلام است »:شلغم بخورید و به طور مداوم ازآن بخورید و آن را کتمان کنید و به کسی نگویید مگر به اهلش، شلغم از جذام ایمن میدارد و آن را آب میکند

نکته: شلغم با عسل برای کسانی که بیشتر سرما میخورند یا مریض میشوند بسیار مفید است و به راحتی درمانشان میکند.

روش تهیه :داخل شلغم را کمی خالی کنید و آن را با کمی عسل پر کنید و شلغم را داخل پیاله ای قرار بدهید تا عسل شلغم را آب کند ، سپس آب انرا میل کنند. وسه روز تکرار شود - یک ساعت قبل و بعد از آن نباید چیزی مصرف شود.


 

 

شنبلیله

- بیشتر به عنوان دارو مطرح میشود تا سبزی خوردن.

خواص

- 1درمان التهاب و باد آوردن شابکه (التهابی که کل بدن و مفاصل را میگیرد و مفاصل خم نمیشوند )کل بدن و مفاصل، سردی، درد، روماتیسم مفاصل (و آب آوردن زانو

- 2درمان دیابت نوع اول و دوم

- 3درمان افتادگی رحم، که بخاطر عفونت شدید یا زاد و ولد زیاد است، به این صورت که یک کف انجیر و یک کف شنبلیله را جوشانده و داخل آن بنشیند.

توضیحات

-روایت: پیامبر میفرماید» :شنبلیله بخورید که اگر امت من بدانند چه خواص و فوایدی دارد خود را با آن درمان میکنند، هر چند برای خرید آن معادلش طلا بدهند و به عنوان دارو بخرند«

 

هویج(زردک)

- فواید ذکر شده برای زردک هست، هر چند هویج فرنگی را نیز تا حدودی شامل میشود.

خواص

1- مفید برای کلیهها؛ سبب گرم شدن کلیهها میشود.

2- درمان عدم نعوظ مردان؛ سبب برانگیختن آلت مرد میشود.

3- درمان نا باروری و ضعف توان جنسی مردان؛ علاوه بر مورد قبل که درمان نعوظ است، آب منی و میل به همبستری را نیز زیاد میکند.

4- پیشگیری از قولنج و التهاب رودهها.

5- پیشگیری و درمان بواسیر.

6- موثر در درمان وجود خون در ادرار.

7- تخم هویج، یکی از مواد داروهای ترکیبی قند و موثر در درمان دیابت است.

 

توضیحات:

- منظور از هویج، زردک است و این هویچ وارداتی مال فرنگ نیست البته این هویج هم مشمول روایات میشود اما هویج اصلی که تمام فواید ذکر شده در روایات را دارد همان هویچ اصلی یعنی زردک است.

- کلینی از امام صادق علیه السلام نقل میکند»: هویج ایمنی از قلنج و بواسیر است و به عمل همبستر شدن کمک میکند».

- روایت»: وارد بر امام صادق علیه السلام شدم در مقابل او هویج بود به من داد و گفت بخور، عرض کردم دندان آسیاب ندارم، سپس حضرتفرمودند: کنیز نداری؟ «به او امر کن که آن را آبپز کند و بعد بخور که آن کلیهها را گرم میکند و کمک میکند به عمل همبستر شدن و از بواسیر و قولنج پیشگیری میکند»

نکته: از این روایت چنین فهمیده میشود که؛ پختن هویج خواص آن را از بین نمیبرد و شاید پختن آن بهتر باشد چون با پختن خواص آن حفظ میشود و اگر میکروبی به آن چسبیده باشد در دمای بالا کشته میشود.