گوشت
انواع گوشت
-گوشت بر دو قسم چهارپایان و پرندگان است؛ و گوشت پرندگان بر گوشت چهار پایان ارجحیت دارد.
گوشت پرندگان
انواع گوشت پرندگان به ترتیب اهمیت:
- 1کبوتر؛ بعلت استفاده از دانه و ریزه نان و...بهترین گوشت است، و بهترین نوع آن، گوشت کبوتر خانگی است مخصوصاً اگر تازه پرواز کند.
- 2کبک؛)تقویت کننده ساقین و از بین برنده تب(
- 3بلدرچین؛)کاهش عصبانیت(
- 4گوشت باقرقر یا مرغ سنگ خواره؛) موثر در یرقان(
ممنوعات گوشت پرندگان
- 1 گوشت مرغ (خوک پرندگان) بعلت مصرف حشرات، کثافات، مدفوع حیوانات و ... ممنوع است و اگر دانه گندم وبخورد شاید نافع و بهتراز کبوتر باشد.(در نافع بودن منظور مرغ ماشینی نیست)
- 2گوشت مرغابی و غاز؛)گاومیش پرندگان(.
3- دراج؛)ولی در درمان افرادی که زود عصبی میشوند، خوب است(
گوشت چهارپایان
انواع گوشت چهارپایان به ترتیب اهمیت چنین هستند: گوسفندماده که هنوز نزایید، شتر، بز نر، گوسفند نر، بز ماده، و گوساله
نکاتی پیرامون گوشت چهارپایان
- 1بهترین گوشت گوسفند، گوسفند جوان چاق است.
- 2گوشت شتر میل به گوشت خوردن را از بین میبرد.
3 - گوشت گاو و)گاو میش( بیماریزاست و باید، کمتر استفاده شود، و یا ترک گردد) البته در درمان برخی بیماریهای پوستی مثل پیسی، بهک، جذام، کاربرد دارد(
- 4گوشت حیوانات وحشی حلال، مثل: آهو، گورخر، گاووحشی، جهت کاهش ضرر، باید با ادویه، سرکه و خردل پخته شود.
- 5گوساله اگر نر و جوان باشد مضرات گوشت گاو را ندارد، و حضرت ابراهیم علیه السلام، برای مهمانهای خود، غذا از گوشت گوساله آورد.
فواید گوشت چهارپایان
- 1تقویت بدن
- 2تقویت جنسی
- 3درمان پوکی استخوان
- 4درمان خونریزی)گوشت گاو(
- 5درمان کمخونی)بصورت کبابی یا بریانی(
- 6تقویت عقل و ادراک
- 7تقویت شنوایی
- 8تقویت بینایی)مخصوصاً برای افراد عینکی(
- 9درمان برص و پیسی)گوشت گاو با برگ چغندر(
- 10داروی عمومی ) خارج کننده بیماری(، در صورتی که گوشت گوسفند با شیر پخته شود.
- 11درمان فلج اعضاء
- 12درمان تحلیل نیرو
- 13درمان گرفتگی عضلات
- 14تقویت قلب
- 15درمان بیماری تیفوس
- 16چاق کردن بدن؛ گوشت را زیاد میکند)نه اینکه باعث چاقی کاذب و ازدیاد چربی بدن(، بشود.
- 17باعث خوش اخلاقی
نکات کلی
- 1بهترین گوشتها گوشت کبوتر، گوسفند و شتر است، و از گوشت گاو نهی شده است.
- 2بهترین قسمت گوشت، قسمتی است که به چراگاه نزدیک و از محل تخلی دورتر باشد.
- 3خوردن گوشت هر سه روز یکبار توصیه شده است.
- 4گوشت نباید از وعده غذایی حذف شود)اعتیاد نیز نباید پیدا کرد. (
- 5حداقل هر چهل روز یکبار گوشت مصرف شود)در غیر اینصورت فرد بداخلاق گشته و باید در گوشش اذان گفت (
- 6زیاد خوردن آن مشکلی ندارد ودر صورت تمکن مالی نیز نباید هر روز خورد.
- 7ولع آور و اعتیاد آور است) کسی که هر روز گوشت بخورد میل به غذای دیگری ندارد(
- 8پخته مصرف شود) خام آن غذای درندگان است و خوی انسان را درنده میکند(.
- 9خوردن گوشت خشک ممنوع است.
- 10بیش از سه روز پس از ذبح مصرف نشود) حتی در صورت نگهداری در یخچال و فریزر(.
- 11موقع مصرف، با دست تکه شود(کمک کردن به هضم و رساندن به جایی که برای بدن نفع دارد.
- 12قبل از پختن شسته شود.
- 13پس از مصرف گوشت تا دو ساعت آب خورده نشود.
- 14اگر کبد و کلیه سالم باشند؛ مصرف گوشت، باعث افزایش اوره نمیشود.
هشدار
علت کم تأثیر بودن گوشت مصرفی
- 1روایات، گوشت قسمت سردست، گردن و سر گوسفندنر را معرفی کرده است ولی ما، غالباً گوشت گاو که بیماری زاست را مصرف میکنیم.
- 2روایات توصیه کردهاند گوشت بیش از سه روز باقی نماند، ولی ما گوشت را در فریزر نگهداری میکنیم که از خواص آن میکاهد.
- 3سالم نبودن تغذیه حیوانات.
- 4مصرف مواد شیمیایی و واکسن و آنتی بیوتیک برای حیوانات.
- 5مصرف غالب ما، گوشت مرغ و گاو هست که هر دو مضرند.
- 6ذبح غیر شرعی حیوانات.
- 7مصرف مایعات با گوشت
- 8پختن گوشت به روش نادرست از قبیل روغن و ظرف نامناسب.
توضیحات مبحث گوشت
-بوقلمون غذایش از مرغ تمیزتر است؛ اگر مرغ فقط گندم یا جو بخورد، گوشت بهتری خواهد داشت.
-گوشت گوسفند خوب است، چون از گیاهان دارویی، آویشن و کاسنی و بنفشه میخورد. بهترین گوشتهاست اگر آن گوسفند چراگاه رفته باشد.
-روایت» :نیست تکهای از گوشت که در معده قرار گیرد مگر اینکه بجایش شفا میرویاند و بیماری را خارج میکند «
-رسول خدا صلی الله علیه و آله میفرمایند » :گوشت گاو مرض، شیرآن شفاء و روغنش دواست «
-امام صادق علیه السلام فرمودند» :یک روز با گوشت و یک روز با شیر و یک روز با چیز دیگر غذا بخورید«
-راوی میگوید که من با امام باقر علیه السلام پانزده روز غذا خوردم آنهم با گوشت.
-روایات میگویند» :گوشت مانند خمر، اعتیادآور است و انسان اگر عادت کند شاید نتواند غذای دیگری بخورد«، شاید روایاتی که از خوردن مداوم و هر روز گوشت نهی میکنند به خاطر جلوگیری از اعتیاد و مسئله اقتصاد خانواده است و اینکه انسان به انواع خوردنیها و تنوع در خوراک نیاز دارد.
-درروایت آمده»گوشت، سید غذاها در دنیا و آخرت است « همچنین در قرآن آمده: (وَ لَحْمِ طَيْرٍ مِمَّا يَشْتَهُونَ(، و نیز آمده: (وَ لَحْمٍ مِمَّا يَشْتَهُونَ)، و«گوشت پرنده ، از هر نوع که مایل باشند»
-در روایتی از پیامبر صلی الله علیه و آله آمده»:شیر گاو بخورید زیرا شفا است، و روغن آن دارو است، و گوشت گاو بیماری است، و سرد و خشک است و خونریزی زخم را قطع میکند«.
نکاتی پیرامون گوشت گاو
مضرات گوشت گاو
- 1گوشت گاو حلال است ولی بدترین گوشت است.
- 2گوشت گاو خود بیماری است نه علت بیماری.
- 3گوشت گاو یکی از علل رواج هپاتیت میباشد.
- 4گوشت گاو باعث غلبه سودا و ایجاد پرخاشگری میشود.
- 5گوشت گاو باعث ایجاد سنگ کلیه میشود.
- 6گوشت گاو باعث تولید کرم کدو میشود.
- 7شیر و پی و روغن زردش درمان است، ولی گوشت آن بیماری ست.
- 8گوشت گاو کباب شده ضرر ندارد ولی موجب سردی و بلغم است.
فواید گوشت گاو:
- 1خورشت آن مخصوصاً اگر با برگ چغندر پخته شود) مانند قورمه سبزی ولی با برگ چغندر( درمان بهق و سفیدی پوست) پیسی(، است.
- 2درمان برص و جذام.
- 3 گوساله اگر جوان و نر باشد و کباب شود، مضرات گوشت گاو را ندارد، )وَ لَقَدْ جَاءَتْ رُسُلُنَا إِبْرَاهِيمَ بِالْبُشْرَى قَالُوا سَلامًا قَالَ سَلامٌ فَمَا لَبِثَ أَنْ جَاءَ بِعِجْلٍ حَنِيذٍ (
انواع غذای گوشتی
1- پختن گوشت با شیر) استفاده از شیر بجای آب(؛ مقویتر و زودپزتر، مفید برای تقویت بدن و قلب ) برای تقویت قلب باید گوسفند باشد(
باید دانست که؛ در این روش گوشت، نسبت به زمانی که با آب پخته میشود، زودتر میپزد.و هر چند این غذا معروف و شناخته شده نیست، ولی در روایات مدح شده است. هنگام ضعف بدن این غذا تهیه شود و برای بیمارانی که مشکلات قلبی دارند مفید و لازم است.
2- کلهپاچه؛ مورد تأیید است و سویق هضم کننده آن است) قسمتی از بدن حیوان که به محل چرا نزدیکتر باشد بهتر است(
3- حلیم؛ مفید برای کمردرد) یکی از درمانها،( زیاد کردن میل عبادت، تقویت قوه جنسی
4 - آب گوشت؛ آب آن زیاد باشد و از انواع کدو در آن زیاد استفاده شود(افزایش قدرت درک و مغز)
5- گوشت بریان؛ روی آتش یا ذغال پخته شود(با سیخ) مفید برای تب، کمخونی، ضعف بدن.
6-پختن گوشت، با روغن زرد گاوی
7- پختن گوشت با تخم مرغ: درمان نازایی، زیاد کردن فرزند، افزایش همبستری. و البته گوشت ماهی و تخم مرغ، مضر و ممنوع است.
8 - مصرف گوشت پخته شده با روغن زیتون و سرکه.
9- خورشت که بهمراه سرکه پخته شود.
10- خورشت انار: مانند فسنجان، گوشت بهمراه انار تازه، خشک یا رب انار) غذای محبوب حضرت محمد صلی الله علیه و آله. (تخم مرغ
-سبک است، اشتهای خوردن گوشت را کم میکند.
-مشکل گوشت را ندارد).مشکل گوشت، اعتیاد آور بودن آن است(
زرده تخم مرغ و کل تخمها سبک است، سفیدهی آنها سنگین است.
-زده تخم مرغ غذا را هضم میکند)در صورت مصرف زرده، به تنهایی. (
-تخم مرغ با پیاز خوردن درمان نازاییست و همبستری را زیاد میکند که باید پیاز را سرخ کرد سپس تخم مرغ را به آن اضافه کرد تا سرخ شود.
مضرات:
- 1ضرر تخم مرغ در زیاد خوردن آن است که باعث بوجود آمدن لکه های سیاه و تیره روی پوست میشود، و طحال را بیمار میکند.
-2برای کسانی که کم خون هستند، و پلاکت کمی دارند مضر است.
-3در معده باد ایجاد میکند.
-4تخم مرغ آب پز نیز سبب آسم و قطع شدن تنفس است.
-5خوردن تخم مرغ و ماهی با هم، باعث التهاب روده بزرگ، بواسیر، و درد دندان میشود.