مزاج گرم و خشک در طب اسلامی
مزاج های گرم و خشک
|
||
مصلح
|
نوع غذا |
دسته غذایی |
مغز گردو، آویشن، عسل، نعناع خشک،سبزی های معطر |
پنیر کهنه |
لبنیات |
سرکه، آب انار، کاسنی، شستن آن با آب نمک |
پیاز |
ریشه ها |
روغن بادام، کره، گشنیز،سکنجین انار ترش، پختن در آب نمک |
سیر |
|
آویشن، پونه، انیسیون، دارچین |
کلم قمری |
|
روغن بادام، کره، سکنجبین، پختن آن در آب نمک |
موسیر |
|
مرزنجوش |
تخم ریحان |
توت ها و بذرهای ملین |
بنفشه، سکنجبین |
فرنجمشک |
|
روغن گاوی تازه، سرکه، زیره،گلپر، انار و دانه انار، پختن با گوشت بره |
بادمجان |
صیفی ها |
صمغ عربی، صندل، گلاب |
فلفل سبز |
|
خردل، آبغوره، پختن با عدس، شربت بالنگ |
برگ چغندر |
سبزی ها
سبزی ها
سبزی ها
|
رب مورد، سرکه |
پونه |
|
سرکه،آب انار،کاسنی، شستن آن با آب نمک |
پیازچه |
|
عسل، کرفس |
ترخون |
|
گشنیز، کاسنی تازه |
تره |
|
کاسنی، خرفه، سرکه |
تره تیزک (شاهی) |
|
سویق،بادرنجبویه،ترشی های طبیعی، کاسنی |
جعفری |
|
صندل، سکنجبین |
رازیانه |
|
نیلوفر |
ریحان |
|
کاسنی، هلیله زرد |
شاه تره |
|
کاسنی |
شبدر |
|
سکنجبین،انیسون،کاسنی،برگ خرفه |
شنبلیله |
|
آبلیمو، آبغوره، ترشی های طبیعی، سکنجیبن ساده |
شوید (شبت) |
|
انیسون |
کرفس |
|
سکنجبین، پختن با گوشت حیوان،روغن بادام، خردل |
اقسام کلم بستانی |
|
عناب |
کنگر آبی |
|
ادویه گرم، سرکه،روغن زیتون |
کنگر فرنگی |
|
سرکه ترشی |
کنگر وحشی |
|
آب میوه های طبیعی سرد، زعفران |
گزنه |
|
عسل، سرکه، سکنجبین |
مارچوبه |
|
سرکه |
مرزه |
|
کرفس |
نعناع |
|
گشنیز، کاسنی تازه |
والک |
|
زیره، شوید، سکنجبین ساده |
لپه |
حبوبات |
زیره، شوید، سکنجبین ساده، گلنگبین |
نخود |
|
زنجبیل، نمک، مویز، شربت زرشک، روغن زیتون |
انبه |
میوه ها |
عسل، انیسون، مربا نمودن آن با عسل |
به |
|
مغز گردو، مغزبادام، سرکه، عسل، شیرینی های طبیعی |
زیتون |
|
سماق، گشنیز، مرزه، پختن با روغن بادام یا کنجد، سکنجبین |
آهو |
گوشت ها
|
پختن با سرکه، کرفس،پونه،نخود، شوید، تره، دارچین، سکنجبین |
اردک |
|
روغن کنجد،روغن بادام ، آب انار، روغن زیتون |
بلدرچین |
|
دارچین، فلفل،زنجبیل، پیاز، سکنجیین، گلپر، سیر،زیره |
گاو |
|
سرکه،آبغوره، روغن های گیاهی |
گوزن |
|
آویشن، زیره، فلفل، گلپر، خواباندن در روغن کنجد بعد کباب کردن |
دل |
|
جوشاندن با روغن زیتون، پختن با نمک و شوید، فلفل، سرکه، زیره |
شتر |
|
سرکه، روغن |
شتر مرغ |
|
سکنجبین |
قرقاول |
|
آب انار، آبغوره، سکنجبین ترش، دارچین، هل |
گنجشک |
|
پختن با بلغورو سرکه، کاسنی، کرفس، سماق، شوید، تره، نخود |
کبوتر |
|
ترشی های طبیعی، سکنجبین |
کبک |
|
سرکه، آبغوره، روغن های گیاهی، ادویه های گرم، سکنجبین |
خروس |
|
سماق، گشنیز، فلفل، سکنجبین، اطریفل |
کباب |
|
سرکه انگو |
آویشن |
ادویه ها
|
زعفران، کتیرا، روغن بادام، صمغ عربی |
افتیمون |
|
رازیانه،سکنجبین |
انیسون |
|
میوه های ترش، سکنجبین |
اسپند |
|
سکنجبین |
اسطوخودس |
|
صمغ عربی، کندر |
بادرنجبویه |
|
انیسون، شیرینی های طبیعی |
تخم کافشه |
ادویه ها |
شیربز، بادیان ، مشک، دارچین، زنجبیل |
چای سبز و سیاه |
|
روغن بادام، کاسنی، سرکه، |
خردل |
|
کتیرا، مصطکی |
دارچین |
|
صندل، سکنجبین |
رازیانه |
|
آب لیمو، آب بالنگ |
زرد چوبه |
|
انیسون، سکنجبین |
زعفران |
|
عسل، روغن بادام |
زنجبیل |
|
گشنیز، باقلا |
زنیان |
|
عسل |
زیره |
|
درسرکه خیساندن |
سیاه دانه |
|
روغن گیاهی سرد، عسل |
فلفل |
|
خیساندن درسرکه،بوئیدن کافور و یا گلاب، رازیانه |
گلپر |
ادویه ها |
صمغ عربی |
میخک |
|
روغن بادام، آویشن، گوشت حیوانات جوان وفربه |
نمک |
|
کتیرا |
هل |
|
گشنیز، سکنجبین، عسل |
اقسام بزرگ |
مغزهای گیاهی
|
مصطکی، عسل، رب های ترش |
بادام هندی |
|
عسل ،بادام شیرین |
بادام درختی تلخ |
|
مصطکی، عسل، |
بادام کوهی |
|
گلاب، سکنجبین، ربهای ترش |
بنه (پسته کوهی) |
|
آلو،زرد آلو، انار ترش، سرکه، سکنجبین |
پسته |
|
آبغوره، آب انار، سرکه |
تخم آفتگردان |
|
عسل،سکنجبین،میوه های ترش |
چلغوزه |
|
آب عسل، شکرسرخ، شربت به، سکنجبین |
فندق |
|
انار ترش، سکنجبین ، ترشی های طبیعی |
گردو |
|
مغزگردو،مغز بادام، سرکه، عسل، شیرینی های طبیعی |
روغن زیتون |
غذاهای فرآوری شده |
کاهو، به ، بادام، شیرتازه دوشیده، ترشی های طبیعی |
شکر سرخ یا قهوه ای |
|
سرکه، بادام درختی، سکنجبین، ترشی های طبیعی |
شیره خرما |
|
آب انارترش،آبلیمو،آب بالنگ، سرکه، گشنیز |
عسل |